Δέσμη προτάσεων και διεκδικήσεων από συλλόγους εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε.

Array

Την πρότασή του για ευρύτερα εργασιακά ζητήματα, αλλά και αυτά της εκπαιδευτικής κοινότητας, έδωσε στη δημοσιότητα ο «Σύλλογος Π.Ε Κερατσινίου Περάματος Νίκος Πλουμπίδης», την οποία θα παρουσιάσει μαζί με άλλους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε., αναλυτικά την Παρασκευή 30/9 στις 7μμ στα γραφεία της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και με δυνατότητα διαδικτυακής παρακολούθησής της στη διεύθυνση https://bit.ly/3R7oViB. Ανάλογη πρόταση δημοσιοποίησε και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ανατολικής Αττικής «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ».

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων (διαβάστε το πλήρες κείμενο), ο Σύλλογος: «Δε θα μείνουμε θεατές στην εξαθλίωσή μας! Με πρώτο μεγάλο σταθμό την Γενική Πανεργατική Απεργία στις 9 του Νοέμβρη, ξεκινάμε αγώνα ζωής και επιβίωσης, αγώνα αξιοπρέπειας για να μπορούμε να ζούμε και να διδάσκουμε σαν άνθρωποι. Κλιμακώνουμε αυτόν τον αγώνα με όλα τα μέσα.
Καταθέτουμε για συζήτηση και διεκδίκηση μέσα στον κλάδο, στη Γενική Συνέλευση, σε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα το παρακάτω πλαίσιο πάλης και σχέδιο δράσης:

Για το ζήτημα του μισθού:
Δεν κάνουμε πίσω από τη διεκδίκηση για πλήρη αποκατάσταση όλων των μισθολογικών απωλειών που είχαμε τα τελευταία 12χρόνια. Τίποτα δεν είναι για τους εργαζόμενους «περασμένο ξεχασμένο».
Ταυτόχρονα απαιτούμε, εδώ και τώρα, προκειμένου να μπορέσουμε να τα βγάλουμε πέρα τον χειμώνα που έρχεται:
– Αύξηση μισθού κατά 20% στο εισαγωγικό κλιμάκιο (δηλ 950€ καθαρά) και αντίστοιχα σε όλα τα υπόλοιπα
– Άμεση απόδοση του κλεμμένου ΜΚ της διετίας 2016-2017, σε όλους τους εκπαιδευτικούς.
– Κατάργηση του συνόλου των έκτακτων εισφορών που επιβαρύνουν τον μηνιαίο μισθό.
– Άμεση καταβολή 13ου και 14ου μισθού με αφετηρία τον Δεκέμβριο του 2022.
– Αφορολόγητο στα 12.000€ με προσαύξηση 3.000€ για κάθε παιδί.
– Κατάργηση των νόμων Βρούτση/Αxτσιόγλου που καταργούν τον καθορισμό του κατώτερου μισθού μέσα από τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.Δέσμη προτάσεων και διεκδικήσεων από συλλόγους εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε.

Για το ζήτημα της καθημερινής μας διαβίωσης:
– Κατάργηση των φόρων σε ρεύμα και φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα.
– Δωρεάν μετακίνηση στην περιοχή πρόσληψης και 50% έκπτωση σε όλα τα ΜΜΜ για όλο το έτος.
– Αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων διαμερισμάτων, δωματίων, εστιών και ξενοδοχείων για τη δωρεάν στέγαση αναπληρωτών και νεοδιόριστων με ευθύνη της κυβέρνησης, των δήμων και των περιφερειών.
– Επιδότηση ενοικίου στα 300€ το μήνα για όσους εκπαιδευτικούς αναγκάζονται να πληρώνουν ενοίκιο.
– Δωρεάν σίτιση για τους εκπαιδευτικούς σε στρατιωτικές και φοιτητικές λέσχες. Δημιουργία λεσχών σίτισης σε περιοχές με μεγάλη συγκέντρωση εκπαιδευτικών.
– Αύξηση του ποσού της χιλιομετρικής αποζημίωσης για ανάγκες της υπηρεσίας από τα 0,15€/χλμ στα 0,35€/χλμ. Διεύρυνση των κατηγοριών που δικαιούνται αποζημίωση ώστε να καλύπτονται όλοι οι συνάδελφοι που μετακινούνται σε μεγάλες αποστάσεις».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος