ΔΕΔΔΗΕ: Νέα online εφαρμογή για συνδέσεις υποδομών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

Νέα εφαρμογή για την υποβολή αιτήσεων για συνδέσεις υποδομών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://apps.deddie.gr/ElectricMobility/

Η εφαρμογή έχει στόχο την αμεσότερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών και την περαιτέρω προώθηση της ηλεκτροκίνησης, και παρουσιάστηκε απο το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τον ΔΕΔΔΗΕ.

Ο ΔΕΔΔΗΕ προωθεί μια σύγχρονη πελατοκεντρική εταιρεία Διαχείρισης Δικτύων και προχωρά στην ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του. Προσφέρει πλέον  τη δυνατότητα στους πολίτες να διεκπεραιώσουν πλήρως την αίτησή τους για σύνδεση υποδομής φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων ηλεκτρονικά. Με απλά βήματα μπορούν πλέον να την υποβάλλουν, είτε σε νέα παροχή είτε σε υφιστάμενη.

Με την εφαρμογή γίνεται δυνατή  η καταγραφή όλων των υποδομών φόρτισης που συνδέονται στο δίκτυο, όπως προβλέπει και ο νόμος 4710/2020 για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης.

Τα βασικά οφέλη της υποβολής των αιτήσεων μέσω της εφαρμογής εξυπηρέτησης είναι:

  • Η ψηφιακή υποβολή αίτησης και δικαιολογητικών, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία του αιτούντα σε περιοχή του ΔΕΔΔΗΕ
  • Η ταχύτερη και ευκολότερη συμπλήρωση της αίτησης χάρη στη δυναμική εμφάνιση των πεδίων προς συμπλήρωση και των απαιτούμενων πληροφοριών ανάλογα με τις επιλογές που γίνονται κατά τη διαδικασία
  • Ο έλεγχος της ορθότητας των πληροφοριών που εισάγονται στα στάδια της διαδικασίας, ώστε να αποφεύγεται η υποβολή εσφαλμένα συμπληρωμένων αιτήσεων.
  • Η δυνατότητα συλλογής των ψηφιακών δεδομένων για τη σύνδεση υποδομών φόρτισης από τον ΔΕΔΔΗΕ σε κεντρικό επίπεδο, επιτρέποντας έτσι την καλύτερη διαχείριση του δικτύου, αλλά και τον προγραμματισμό στοχευμένων παρεμβάσεων και την εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογικών λύσεων στο μέλλον.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος