Δ. Σαρηγιάννης: Δεν θα ξεπεράσουμε τον Αύγουστο τα 4.000 κρούσματα – Μικρές “τουριστικές φούσκες” για ένα καλό καλοκαίρι

Στην αποτελεσματικότητα του μοντέλου “ακορντεόν” της Μυκόνου αναφέρθηκε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, Καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ μιλώντας στην ΕΡΤ, επισημαίνοντας ότι για να έχουμε ένα ασφαλές και καλό καλοκαίρι θα πρέπει όλοι να επιδείξουν σύνεση, να εμβολιαστούν και παράλληλα όπου και αν πάνε για διακοπές να τηρούν τα μέτρα προστασίας και την προσωπική τους υγιεινή. Επίσης σημείωσε ότι θα ήταν καλό εμβολιασμένοι και μή, να κάνουν ένα self test κάθε εβδομάδα.

Όσον αφορά τους επιχειρηματίες που διαθέτουν τουριστικά καταλύματα να δημιουργήσουν -όσο είναι εφικτό- μικρές “τουριστικές φούσκες” μεταξύ των παραθεριστών για να υπάρχει ασφάλεια.

Ο κ. Σαρηγιάννης ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε ότι τον Αύγουστο με τα σημερινά δεδομένα, δεν αναμένεται να υπάρξει αύξηση κρουσμάτων της τάξεως των 6.500, αλλά θα κυμανθούν μέχρι τις 4.000. “Οι τελευταίοι υπολογισμοί λένε ότι τα κρούσμτα θα φτάσουν μέχρι 4.000 στη χειρότερη περίπτωση”, είπε και προσέθεσε ότι αυτή τη στιγμή τα δεδομένα στη Μύκονο δείχνουν πτωτική τάση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος