«Το ιικό φορτίο αυξάνει σημαντικά σε όλες τις περιφέρειες και εντοπίζεται κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα όπου αριθμός των κρουσμάτων είναι αυξημένος. Περιστάσεις συγχρωτισμού, χωρίς τήρηση των μέτρων, είναι ανησυχητικές γιατί ο κίνδυνος για μεταδόσεις, για νοσηλείες και θανάτους αυξάνονται», δήλωσε στην ΕΡΤ ο Δημήτρης Παρασκευής, αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ.
Σχολιάζοντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο κ. Παρασκευής τις ανησυχητικές εικόνες από τη Θεσσαλονίκη τόνισε ότι ανησυχεί για την αύξηση των κρουσμάτων στη Βόρεια Ελλάδα και την εξάπλωσης της πανδημίας.«Είμαστε σε μια κατάσταση που τα περιοριστικά μέτρα δεν μπορούν να εφαρμοστούν όπως ίσχυαν πριν τη διαθεσιμότητα του εμβολίου, από την στιγμή που υπάρχει το εμβόλιο, που είναι και το μοναδικό μέτρο το οποίο έχει μακροπρόθεσμη αποτελεσματικότητα», δήλωσε στην ΕΡΤ ο κ. Παρασκευής.
Όπως επισήμανε ο αναπληρωτής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ, «οι ενέργειες που γίνονται είναι να πειστεί ένα μεγαλύτερο ποσοστό κόσμου, ειδικά σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, και παράλληλα θα εξεταστεί αν πρέπει να επιβληθούν περαιτέρω μέτρα. Σε κάθε περίπτωση η κατάσταση δεν είναι ευχάριστη. Δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία. Χρειάζεται να είμαστε πιο προσεκτικοί».
Το μέλος της Επιτροπής Ειδικών του υπουργείου Υγείας εξήγησε ότι όταν αποκτήσουν όλοι ανοσία τότε ο κορονοϊος θα γίνει ένα απλό νόσημα, αντίστοιχο της γρίπης.
Σύμφωνα με τον ειδικό, τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ρισκάρουν τη ζωή τους αποφασίζοντας να μην εμβολιαστούν. Ο κίνδυνος για νόσηση και θάνατο είναι πολύ υψηλός. «Η έκθεση στον ιό μπορεί να επιφέρει πολύ σημαντικές συνέπειες και είναι κάτι που πρέπει να αποφευχθεί».
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος