Δ. Γαλεντέρης για την υπόθεση της Πάτρας: Πιθανότατα να έχουμε χάσει πολλά ευρήματα – Αναμένω τα νέα στοιχεία (video)

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ανακοινωθεί το νέο ιατροδικαστικό πόρισμα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας στην υπόθεση της Πάτρας και για το θέμα μίλησε στην ΕΡΤ ο ιατροδικαστής, Δημήτρης Γαλεντέρης λέγοντας ότι «αναμένει τα νέα στοιχεία για να δει κατά πόσο θα στηριχθεί μία νέα ανθρωποκτονία».

«Με δεδομένο ότι οι τοξικολογικές είναι αρνητικές, τα πορίσματα θα στηριχθούν στα ιστοπαθολογικά ευρήματα» είπε ο κ. Γαλεντέρης επισημαίνοντας ότι μόνο τα θετικά αποτελέσματα των εξετάσεων είναι αξιοποιήσιμα.

«Θα πρέπει να φέρουν κάποια νέα στοιχεία στο φως γιατί τα παλιά ιστοπαθολογικά έχουν κριθεί και έχουν βγει δύο ιατροδικαστικές εκθέσεις, μία για τη Μαλένα και μία για την Ίριδα», δήλωσε ο κ. Γαλεντέρης επισημαίνοντας ότι «η ανθρωποκτονία δεν μπορεί να στηριχθεί σε μια διαφορετική ερμηνεία των ήδη υπαρχόντων παθολογικών ευρημάτων. Πρέπει να προκύψουν καινούργια ευρήματα τα οποία θα μας οδηγήσουν σε συμπεράσματα».

Δε θα μάθουμε ποτέ αν είχε χορηγηθεί κεταμίνη

Απαντώντας στο ενδεχόμενο να έχει γίνει χρήση κεταμίνης και στα δύο πρώτα παιδιά της οικογένειας από την Πάτρα, όπως συνέβη με την 9χρονη αδελφούλα τους, ο κ. Γαλεντέρης απάντησε κατηγορηματικά όχι: «Από την στιγμή που έχουν βγει οι τοξικολογικές αρνητικές ξεχνάμε τη χορήγηση ουσιών και το θάνατο μέσω αυτού του μηχανισμού».

Και όπως τόνισε, «δε θα μάθουμε ποτέ αν είχε χορηγηθεί κεταμίνη γιατί δεν υπάρχουν υλικά για να γίνουν νέες τοξικολογικές εξετάσεις».

Ο έμπειρος ιατροδικαστής εξέφρασε την άποψη ότι έγιναν σοβαρά λάθη στις περιπτώσεις της Μαλένας και της Ίριδας, τα οποία και οδήγησαν τα πράγματα στο σημείο που είμαστε σήμερα.

«Πιθανότατα έχουμε χάσει πολλά ευρήματα τα οποία θα μπορούσαν να είναι διαθέσιμα αν γινόντουσαν όλες οι εξετάσεις σε βάθος, κατά τη διάρκεια του θανάτου» ανέφερε ο κ. Γαλεντέρης προσθέτοντας, ωστόσο, ότι «τα ιστοπαθολογικά θα μας δώσουν απαντήσεις».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του επισήμανε ότι και ο ίδιος «αναμένει τα νέα στοιχεία για να δει κατά πόσο θα στηριχθεί μία νέα ανθρωποκτονία από τους ιατροδικαστές».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος