Δ. Αβραμόπουλος: Η Τουρκία είναι βασικός εταίρος μας και η ΕΕ είναι εταίρος της Τουρκίας

Την ανάγκη να γίνουν βήματα προόδου από τουρκικής, ελληνικής και ευρωπαϊκής πλευράς για να εφαρμοστεί πλήρως η πρόσφατη συμφωνία της ΕΕ με την Τουρκία για το προσφυγικό, υπογράμμισε σήμερα από την Άγκυρα ο Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος ο οποίος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου.

Η Τουρκία είναι βασικός εταίρος μας και η ΕΕ είναι εταίρος της Τουρκίας, είτε πρόκειται για την αντιμετώπιση της τρέχουσας προσφυγικής κρίσης, είτε πρόκειται για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος.

“Σε ότι αφορά την μετανάστευση σκοπός μας είναι να αντικαταστήσουμε τις ανοργάνωτες, χαοτικές, παράτυπες και επικίνδυνες μεταναστευτικές ροές με οργανωμένες, ασφαλείς και νόμιμες οδούς προς την Ευρώπη για όσους δικαιούνται διεθνή προστασία”, πρόσθεσε ο κ. Αβραμόπουλος, διευκρινίζοντας ότι δεν θα υπάρχει αυτοματοποιημένη διαδικασία επιστροφών για τους αιτούντες άσυλο από την Ελλάδα στην Τουρκία.

Σε ό,τι αφορά τα θέματα της ασφάλειας, ο Επίτροπος Μετανάστευσης ανέφερε ότι η ΕΕ και η Τουρκία αντιμετωπίζουν την κοινή απειλή της τρομοκρατίας. «Αυτό όμως, έχει κάνει ακόμη ισχυρότερη τη θέλησή μας να συνεργαζόμαστε για την καταπολέμηση αυτού του φαινομένου», κατέληξε ο κ. Αβραμόπουλος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος