Χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σε ορισμένες κατηγορίες ναυτικών

Array

Έως τις 22 Δεκεμβρίου 2022 είναι ανοιχτή η προθεσμία για την κατάθεση των δικαιολογητικών για ορισμένες κατηγορίες ανέργων ναυτικών στους οποίους θα χορηγηθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση λόγω Χριστουγέννων σύμφωνα με τις διατάξεις της σχετικής Κ.Υ.Α.αριθ.2242.10-11/16668/2022/09-03-2022, ΦΕΚ 1110. τεύχος Β’/14/03/2022. Το ποσό σε όλους τους δικαιούχους άνεργους ναυτικούς το ποσό ανέρχεται σε 400 € (τετρακόσια ευρώ).

Η πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων θα πραγματοποιείται σταδιακά, ενώ η διαδικασία κατάθεσης δικαιολογητικών έχει ξεκινήσει από τα τέλη Νοεμβρίου και διανύουμε το τελευταίο χρονικό περιθώριο για όσους δεν πρόλαβαν να ανταποκριθούν στη διαδικασία.

Η κατάθεση για τον έλεγχο των δικαιολογητικών θα πραγματοποιείται ως εξής:
α) Στην Κεντρική Υπηρεσία του Οίκου Ναύτου Πειραιά για όσους ναυτικούς κατοικούν στην Αθήνα και τον Πειραιά. Η υποβολή των δικαιολογητικών θα γίνεται αυτοπροσώπως (με την επίδειξη του ναυτικού φυλλαδίου και του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας) με σφραγισμένο φάκελο μεγέθους Α4.

β) Στις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές – Παραρτήματα του Ο.Ν. για τους ναυτικούς που κατοικούν στην Περιφέρεια, η υποβολή το δικαιολογητικών θα γίνει σύμφωνα με τις οδηγίες που θα ανακοινώσει η αρμόδια κατά τόπους Λιμενική Αρχή και το Παράρτημα του Οίκου Ναύτου, σύμφωνα με τις δυνατότητες τους.

Διαβάστε τη σχετική εγκύκλιο που δίνει οδηγίες για την κατάθεση των δικαιολογητικών και προσδιορίζει ποιες κατηγορίες ναυτικών δικαιούνται τη συγκεκριμένη οικονομική ενίσχυση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος