Αυτοκτονία 14χρονου στον Κολωνό: Καταγγελίες στην ΕΡΤ για ομάδα που έκανε bullying στο σχολείο

Το ενδεχόμενο του σχολικού εκφοβισμού εξετάζουν οι αρχές, ως την αιτία που ώθησε τον 14χρονο μαθητή στον Κολωνό να βάλει τέλος στη ζωή του, ενώ ο διευθυντής του σχολείου του κλήθηκε το πρωί να καταθέσει.

Συγκλονισμένοι οι συμμαθητές του, υποστήριξαν πως δεχόταν απειλές και επιθέσεις από άλλους μαθητές, όπως φέρεται να έγινε και την περασμένη Παρασκευή, λίγες ώρες πριν βρεθεί από την μητέρα του απαγχονισμένος, στο δωμάτιο του.

Γονείς άλλων παιδιών που φοιτούν στο ίδιο σχολείο, κάνουν λόγο για αδιαφορία της σχολικής διεύθυνσης στα περιστατικά βίας. «Κλειδί» θεωρούνται οι καταθέσεις των γονιών και του 16χρονου αδερφού του παιδιού, των συμμαθητών και των καθηγητών του, όπως και οι απαντήσεις από τα εγκληματολογικά εργαστήρια, όπου εξετάζονται το κινητό και ο υπολογιστής του.

Εξάλλου, η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε την διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο να έχει διαπραχθεί το αδίκημα της συμμετοχής σε αυτοκτονία.

Στο πλαίσιο της έρευνας, που θα διενεργήσει η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, θα εξεταστεί, μεταξύ άλλων, η πιθανότητα ο θάνατος του παιδιού να συνδέεται με συμμετοχής του σε μια «πρόκληση» της δημοφιλούς πλατφόρμας στα social media Tik Tok, που ονομάζεται «blackout challenge» ή αλλιώς «πρόκληση συσκότισης». Πληροφορίες της ΕΡΤ μάλιστα αναφέρουν ότι έχει βρεθεί ήδη ένα βίντεο σχετικό με το παιχνίδι.

Συμμαθητές του παιδιού τόνισαν είχε δεχθεί bullying ακόμα και εντός της σχολικής αίθουσας και ότι τις τελευταίες ημέρες ήταν ιδιαίτερα στενοχωρημένος, αλλά αρνούνταν να δείξει τα συναισθήματά του. Παραδέχθηκαν ότι γνώριζαν το παιχνίδι πρόκλησης «Blackout Challenge» αλλά θεωρούν ότι ο συμμαθητής τους δεν θα έμπλεκε με αυτό.

Αναφέρθηκαν σε συγκεκριμένη ομάδα ατόμων που συνήθιζε να κάνει bullying σε αρκετά παιδιά, ενώ μέλη της είχαν αποβληθεί από το σχολείο παλαιότερα. Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι παλαιότερα είχε κλαπεί το κινητό τηλέφωνο του 14χρονου, ενώ οι ενδυματολογικές του επιλογές αλλά και οι μπούκλες στα μαλλιά του γίνονταν αιτία bullying!

Τι λέει ο προπονητής του

Ο προπονητής του 14χρου, πρόεδρος του Συλλόγου Αθλήματος “Θησέας Κάτω Πατησίων” Μάνος Χαραλάμπης μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε ότι το σώμα του 14χρονου ήταν αναπτυγμένο, καθώς ήταν ένα παιδί με ύψος 1.80, γι αυτό και θεωρεί δύσκολο να έχει πέσει θύμα bullying.

Σε ερώτηση για το εάν είχε πέσει στην αντίληψη του η συμμετοχή παιδιών στο επικίνδυνο παιχνίδια του Tik Tok απάντησε αρνητικά, εξηγώντας ότι αν είχε κάτι καταλάβει, θα προσπαθούσε να το αποτρέψει.

Συγκινούν οι συμμαθητές του

Στο σχολείο του 14χρονου επικρατεί βουβός πόνος αλλά και θρήνος. Όμως οι συμμαθητές του θέλησαν να τον αποχαιρετήσουν με έναν ιδιαίτερο τρόπο.

Χρησιμοποιώντας τις σχολικές τσάντες τους σχημάτισαν το όνομά του στο προαύλιο του σχολείου, ενώ άλλοι άναψαν καπνογόνα φωνάζοντας το όνομά του.

Αυτοκτονία 14χρονου στον Κολωνό: Καταγγελίες στην ΕΡΤ για ομάδα που έκανε bullying στο σχολείο
Anastasios Monastiriotis/Facebook

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος