Αυστηροποίηση των μέτρων για τις παιδικές κατασκηνώσεις εξετάζουν οι ειδικοί

Την αυστηροποίηση των μέτρων στις παιδικές κατασκηνώσεις εξετάζει η σημερινή σύσκεψη των επιδημιολόγων μετά και την εμφάνιση δεκάδων κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιδημιολόγοι εξετάζουν το ενδεχόμενο η είσοδος στις κατασκηνώσεις να γίνεται με την επίδειξη αρνητικού αποτελέσματος PCR ή rapid test και όχι αυτοδιαγνωστικών (self test) όπως ισχύει σήμερα. Επιπλέον, θα αυξηθεί η περιοδικότητα των τακτικών ελέγχων με self test που θα διενεργούνται κατά τη διάρκεια της παραμονής των φιλοξενούμενων παιδιών.

Η Επιτροπή λοιμωξιολόγων προτείνει οι εργαζόμενοι στις κατασκηνώσεις να υποβάλλονται σε τεστ μία φορά την εβδομάδα. Επίσης, θα απαγορεύονται οι επισκέψεις στις κατασκηνώσεις.

Η Επιστροπή συζητά σήμερα και για περιοχές με αυξημένο ιικό φορτίο: την Αττική, το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο, τη Μύκονο, την Πάρο, την Ίο και τη Σαντορίνη. Αυξητική τάση έχει αρχίσει να παρουσιάζει και η Θεσσαλονίκη, καθώς και κυρίως τουριστικοί προορισμοί σε Μακεδονία και Θεσσαλία. Σε αυτές τις περιοχές, προτείνεται αυξημένο testing στους ανεμβολίαστους εργαζομένους στον τουρισμό, αλλά και στα πληρώματα των πλοίων, τουλάχιστον μία φορά rapid test και μία φορά self test την εβδομάδα.

Την ίδια ώρα, εντατικοποιούνται οι έλεγχοι σε λιμάνια και πλοία από το Λιμενικό Σώμα και την ελληνική αστυνομία στα νησιά και στους τουριστικούς προορισμούς.

Επιπλέον, αναμένεται η έκδοση της Κοινής Υπουργικής απόφασης για τον τρόπο λειτουργίας των χώρων εστίασης και ψυχαγωγίας.

Ρεπορτάζ: Σοφία Πατραμάνη, Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος