Ατύχημα σε λούνα παρκ της Αθήνας: Στη ΜΕΘ η μία από τους τραυματίες

Array

Σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύεται μία από τους τέσσερις τραυματίες που ενεπλάκησαν στο ατύχημα που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης σε γνωστό λούνα παρκ της Αθήνας, ενώ λιγότερο σοβαρά νοσηλεύεται ένας 24χρονος.

Συγκεκριμένα, μία 21χρονη κοπέλα φέρει κακώσεις στον θώρακα και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού της Νίκαιας, ενώ ένας 24χρονος νοσηλεύεται με κακώσεις στη σπλήνα, αλλά έχει σταθεροποιηθεί.

Μια 22χρονη έχει υποστεί διάσειση και θα παραμείνει για νοσηλεία στη νευροχειρουργική κλινική, ενώ ο τέταρτος τραυματίας φέρει θλαστικό τραύμα στο τριχωτό της κεφαλής και αποχώρησε από το νοσοκομείο.

Οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του υπεύθυνου λειτουργίας του λούνα παρκ.

Ουδέποτε υπήρξε εκτροχιασμός βαγονιού, ενώ η στάθμη του νερού ήταν επαρκής για την ασφαλή λειτουργία του παιχνιδιού” αναφέρει σε ανακοίνωση η διοίκηση του πάρκου. Προστίθεται ακόμα ότι η εταιρεία “βρίσκεται από την πρώτη στιγμή κοντά στα παιδιά που τραυματίστηκαν χθες ευτυχώς χωρίς να διατρέχουν κίνδυνο, και τους εύχεται ολόψυχα περαστικά“.

Επισημαίνεται ότι ακόμα δεν έχουν διαπιστωθεί τα ακριβή αίτια που προκάλεσαν την πτώση των παιδιών σε παράπλευρο θάμνο, αλλά υπάρχει επικοινωνία μαζί τους για να διαπιστωθούν όλες οι λεπτομέρειες του συμβάντος. “Με δεδομένο ότι στις χιλιάδες ώρες λειτουργίας του συγκεκριμένου παιχνιδιού, παρόμοιο περιστατικό δεν έχει ξανασυμβεί, είναι πραγματικά άξιο απορίας πως – αν και το βαγόνι ήταν στη θέση του- τα παιδιά βρέθηκαν εκτός βαγονιού” προστίθεται στην ανακοίνωση.

Απόλυτη προτεραιότητα της διοίκησης του πάρκου είναι η ασφάλεια των επισκεπτών του. Για το λόγο αυτό όλα τα παιχνίδια συντηρούνται τακτικά, φέρουν πρόσφατες πιστοποιήσεις από την TUV Hellas για την ασφαλή λειτουργία τους, ενώ έλεγχοι ομαλής κι εύρυθμης λειτουργίας τους γίνονται καθημερινά από έμπειρο τεχνικό προσωπικό, πριν την έναρξη του πάρκου και την είσοδο των επισκεπτών. Στα 20 χρόνια παρουσίας μας στο χώρο της ψυχαγωγίας, είναι πρώτη φορά που ένα τέτοιο περιστατικό λαμβάνει χώρα και λυπούμαστε πραγματικά γι αυτό. Στεκόμαστε δίπλα στα παιδιά που τραυματίστηκαν και ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση” καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος