Αποκαλύπτεται η Αθηναϊκή Ριβιέρα στο Ελληνικό – Αναβαθμίζεται η μαρίνα του Αγ. Κοσμά (video)

Ένα από ωραιότερα παραλιακά μέτωπα της Ευρώπης θα ξεπηδήσει μέσα από την ανάπλαση του Ελληνικού. Η Lamda Development παρουσίασε τα σχέδιά της που φιλοδοξούν να αναδείξουν την Αθηναϊκή Ριβιέρα σε κορυφαίο προορισμό παγκοσμίως.

Σε παγκόσμιο τουριστικό προορισμό αναδεικνύεται η Αθηναϊκή Ριβιέρα μέσα από την ανάπλαση του παράκτιου μετώπου μπροστά από το Ελληνικό, μήκους 3,5 χιλιομέτρων.

«Σε πολύ λίγα χρόνια θα είναι το ομορφότερο κομμάτι της Αθηναϊκής Ριβιέρας» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου. Τόνισε ότι η ανάπλαση θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2025.

Η αναμόρφωση του παράκτιου μετώπου περιλαμβάνει – μεταξύ άλλων – μία αμμώδη παραλία ενός χλμ, έναν ουρανοξύστη με κατοικίες, δύο ξενοδοχεία και τη Μαρίνα του Αγίου Κοσμά.

«Θα αναβαθμιστεί η Μαρίνα του Αγίου Κοσμά με υποδομές υψηλού επιπέδου» τόνισε ο Δημήτρης Κιριμλίδης, μηχανολόγος – ηλεκτρολόγος μηχανικός.

Πίσω από τη μαρίνα του Αγ. Κοσμά θα κατασκευαστεί η Marina Galleria 22.000 τετραγωνικών μέτρων με καταστήματα, εστιατόρια και χώρους πολιτιστικών εκδηλώσεων.

«Το παράκτιο μέτωπο κοσμεί η marina galleria που έχει σχεδιάσει ο διεθνούς φήμης αρχιτέκτονας Κένγκο Κούμα. Είμαστε ευτυχείς που συνεργαζόμαστε με τέτοιο γραφείο» σημείωσε ο αρχιτέκτονας Γιάννης Βεντουράκης.

Το Ελληνικό θα είναι συνδεδεμένο με την πόλη, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στα μέσα μαζικής μεταφοράς, όπως είπε ο Χρυσόστομος Ρυζομυλιώτης, πολιτικός μηχανικός – συγκοινωνιολόγος.

Το παράκτιο μέτωπο θα συνδέεται με το Μητροπολιτικό Πάρκο και τις υπόλοιπες περιοχές του Ελληνικού, μέσα από ένα δίκτυο πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων μήκους 50 χιλιομέτρων.

Ρεπορτάζ: Άκης Αθανασόπουλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος