Aσφάλεια και οικονομική στήριξη, οι πυλώνες για το άνοιγμα του τουρισμού

Με την ασφάλεια ταξιδιωτών και εργαζομένων στον τουρισμό να αποτελεί πρωταρχικό μέλημα, εξελίσσεται ευοίωνα η τουριστική σεζόν στη χώρα μας. Στην πρόσθετη βοήθεια 420 εκατομμυρίων ευρώ στον τουριστικό κλάδο αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο Φόρουμ για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού.

Με βασικό πυλώνα την ασφάλεια και όπλα το ψηφιακό πιστοποιητικό, τον εμβολιασμό, και τα rapid tests, η χώρα μας υποδέχεται καθημερινά χιλιάδες επισκέπτες.

Στα μέτρα στήριξης του τουριστικού κλάδου και στην ενίσχυση ύψους 420 εκατομμυρίων ευρώ ως κεφάλαιο κίνησης στις τουριστικές επιχειρήσεις αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη διάσκεψη της περιφερειακής επιτροπής για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, διατυπώνοντας την αισιοδοξία του ότι ο τουρισμός και η αναψυχή θα ανακάμψουν γρήγορα.

«Τα ταξίδια και η αναψυχή πολύ γρήγορα θα ανακάμψουν. Η καινούργια αντίληψη ότι μπορείς να εργαστείς από οπουδήποτε, θα αλλάξει και τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύουμε. Στην Ελλάδα, για παράδειγμα, θα μας βοηθήσει να επικεντρωθούμε ώστε να διευρύνουμε την τουριστική περίοδο πέρα από τους καλοκαιρινούς μήνες» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο τουρισμός θα έχει ανακάμψει πλήρως το 2024, επισημαίνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού.

«Στοχεύουμε σε μια κοινή συνεργασία των κρατών, σε έναν ενιαίο συντονισμό με τα απαραίτητα «εργαλεία» για να ανοίξουμε όλοι μαζί. Θα βγούμε κερδισμένοι μόνο αν επανεκκινήσει ο τουρισμός συνολικά» υπογράμμισε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

«Με την επιτάχυνση του εμβολιασμού αυτό το καλοκαίρι θα είναι πολύ καλύτερο από το περσινό» τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, Ζουράμπ Πολολικασβίλι.

Την Παρασκευή ο Γ.Γ. του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Διθυραμβικά είναι τα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου για την Αστυπάλαια, το πρώτο «έξυπνο και πράσινο» ελληνικό νησί. Η Handelsblatt με τίτλο «Ένα νησί του Αιγαίου σε ρόλο προτύπου για μελλοντικές μετακινήσεις με μηδενικούς ρύπους», αναφέρεται στο φιλόδοξο πιλοτικό πρόγραμμα που επιδιώκει τη ενεργειακή μετάβαση σε μη διασυνδεδεμένα νησιά.

«Η Αστυπάλαια, γίνεται “πράσινη” για χάρη της Volkswagen», γράφει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, με τον ιστότοτοπο EURACTIV να έχει ως τίτλο το «Ελληνικό πείραμα στο πράσινο νησί της Ευρώπης».

Ρεπορτάζ: Σόνια Φίλη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος