Αποκριάτικο ξεφάντωμα από την Πάτρα έως την Ξάνθη

Με εντυπωσιακά άρματα και παρελάσεις συνεχίζονται σήμερα τελευταία Κυριακή της Αποκριάς οι εορτασμοί του κόσμου σε Πάτρα, Ξάνθη, Ρέθυμνο και Κοζάνη

Με εντυπωσιακά άρματα και παρελάσεις συνεχίζονται σήμερα τελευταία Κυριακή της Αποκριάς οι εορτασμοί του κόσμου σε Πάτρα, Ξάνθη, Ρέθυμνο και Κοζάνη καθώς σε καρναβαλικούς ρυθμούς ζει ολόκληρη η χώρα, με τις πόλεις που διοργανώνουν αποκριάτικες εκδηλώσεις να κατακλύζονται από εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες. Πάτρα, Ξάνθη, Ρέθυμνο, Κοζάνη είναι μεταξύ των πόλεων που βρίσκονται στο επίκεντρο, με την αχαϊκή πρωτεύουσα να κρατά -όπως πάντα- τα σκήπτρα. Γεύση από τις παρελάσεις χαράς και κεφιού των μασκαράδων που σήμερα -τελευταία Κυριακή της αποκριάς- βγαίνουν στους δρόμους για ξεφάντωμα. Πάτρα έδωσε η Αθανασία Σταμοπούλου, στου Ρέντη βρέθηκε η Χαρά Γιαννοπούλου και στην Ξάνθη η Ειρήνη Τσακίρη. 

Πάνω από 50.000 καρναβαλιστές στην Πάτρα

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, γλεντούσαν κάτοικοι και επισκέπτες τη βασίλισσα του Πατρινού καρναβαλιού. Μετά τη νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση στην Πάτρα, στην οποία πήραν μέρος χιλιάδες καρναβαλιστές, ακολούθησε ολονύχτιο γλέντι σε όλη την πόλη!

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή των χιλιάδων καρναβαλιστών στην βραδινή παρέλαση που έγινε στην Ξάνθη. Με πάνω από 150.000 επισκέπτες και καρναβαλιστές όλα είναι έτοιμα για την μεγάλη παρέλαση με τα πρωτότυπα άρματα.

Αποκριάτικο ξεφάντωμα από την Πάτρα έως την Ξάνθη

Όπως μετέδωσε η Ειρήνη Τσακίρη στην πόλη έχουν φτάσει ογδόντα πούλμαν από Βουλγαρία και Τουρκία για να παρακολουθήσουν τα αποκριάτικα δρώμενα. Οι επισκέπτες από Ελλάδα και εξωτερικό είναι χιλιάδες ενώ τα ξενοδοχεία στην ευρύτερη περιοχή έχουν 100% πληρότητα.

Και στο λεκανοπέδιο της Αττικής όμως πολλοί δήμοι έχουν διοργανώνουν εκδηλώσεις για μια αξέχαστη Αποκριά γεμάτη κέφι, χορό και διασκέδαση. Χιλιάδες καρναβαλιστές παίρνουν μέρος στην παρέλαση αρμάτων και πληρωμάτων στη Νίκαια όπου πραγματοποιείται το μεγαλύτερο καρναβάλι της Αττικής ξεσηκώνει μικρούς και μεγάλους.

Στολές και άρματα με θέματα που σατιρίζουν την επικαιρότητα είχαμε στο Καρναβάλι της Αρκαδίας όπου η βρέθηκε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Πέγκυ Μπρούσαλη ενώ η Μυρσίνη Τζινέλη βρέθηκε στο 34ο Καρναβάλι Μεσοτόπου. O Xάρης Ζαβουδάκης βρέθηκε στο Καρλόβασι της Σάμου όπου αναβίωσε το γνωστό καρναβάλι με 25 άρματα και 500 καρναβαλιστές.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος