Αποκλειστικό – Τι λέει στην ΕΡΤ ο προπονητής των δύο ανήλικων κολυμβητριών (video)

Ο προπονητής  των δύο ανήλικων κολυμβητριών, που γνώριζε τον 74χρονο κατηγορούμενο για σεξουαλική  κακοποίηση, τα χρόνια που πήγαινε στην πισίνα, μίλησε αποκλειστικά στην ΕΡΤ. “Είχε κερδίσει την απόλυτη εμπιστοσύνη των γονιών των παιδιών, που του τα είχαν εμπιστευθεί να τα πηγαίνει και να τα επιστρέφει από το κολυμβητήριο των Δυτικών προαστίων, καθώς αυτοί εργάζονταν. Μάλιστα όπως επισημαίνει, “για έξι ολόκληρα χρόνια μετέφερε πολλά παιδιά από το κολυμβητήριο από και προς τα σπίτια τους”.

“Από κανένα γονιό δεν είχα ακούσει το παραμικρό παράπονο, ούτε είχα διαπιστώσει κάτι περίεργο στη συμπεριφορά των παιδιών” επισημαίνει και λέει χαρακτηριστικά “δεν είδα παιδιά αναστατωμένα, δεν είδα παιδιά προβληματισμένα, δεν είδα παιδιά φοβισμένα. Έχω πέσει από τα σύννεφα με όσα αποκαλύπτονται”, σημειώνει.

“Η ιδιότητά του ήταν μόνο αυτή του “παππού”, έφερνε το εγγόνι του στην προπόνηση” λέει για τον 74χρονο – σήμερα – και ιδρυτικό μέλος αθλητικού συλλόγου στο Περιστέρι που φέρεται ότι τις κακοποίησε σεξουαλικά όταν ήταν στην τρυφερή ηλικία των 10 ετών. Τον περιγράφει ως  “ιδιαίτερα εξυπηρετικό και ευγενικό”, καθώς μετέφερε τα παιδιά από το  κολυμβητήριο στα σπίτια τους, για να διευκολύνει τους γονείς τους. “Έχω πέσει από τα σύννεφα, δεν μπορώ να το πιστέψω”, λέει χαρακτηριστικά.  “Ήταν άνθρωπος επικοινωνιακός, κοινωνικός, ήταν δοτικός, του άρεσε να προσφέρει και δεν είχε δώσει το παραμικρό  σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά μαζί του”.

Όλα γίνονταν από την προπόνηση στη διαδρομή προς το σπίτι, όπως φαίνεται από την κατάθεση των κοριτσιών. “Δεν είχα ακούσει από τα παιδιά το παραμικρό παράπονο, ούτε είχα διαπιστώσει σε αυτά κάποια φοβία” λέει ο προπονητής τους στην εκπομπή “Από τις έξι”, η οποία και σεβάστηκε την επιθυμία του για ανωνυμία. Όπως ενημέρωσε ακόμη δεν του έχει ζητηθεί να δώσει κάποια κατάθεση.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος