Νέες αποκαλύψεις για σεξουαλική κακοποίηση – 17χρονες αθλήτριες κατήγγειλαν πρώην αθλητικό παράγοντα

Το ντόμινο των αποκαλύψεων που ξεκίνησε με την κατάθεση ψυχής της Σοφίας Μπεκατώρου δε λέει να σταματήσει. Δύο αθλήτριες της κολύμβησης κατήγγειλαν ιδρυτικό μέλος αθλητικού συλλόγου ότι πριν από επτά χρόνια τις κακοποίησε σεξουαλικά ενώ αυτές ήταν ανήλικες. Ο 74χρονος σήμερα άνδρας συνελήφθη.

Τον εφιάλτη που έζησαν στα χέρια ενός 74χρονου- σήμερα- άντρα, ιδρυτικού μέλους συλλόγου κολύμβησης στο Περιστέρι, βρήκαν το θάρρος να καταγγείλουν στην υποδιεύθυνση προστασίας ανηλίκων, δύο 17χρονες αθλήτριες.

Σύμφωνα με τις σοκαριστικές του καταγγελίες, ο 74χρονος, ασέλγησε σε βάρος τους όταν αυτά ήταν στην τρυφερή ηλικία των 10 ετών, εξαναγκάζοντας τες να βλέπουν και υλικό πορνογραφικού περιεχομένου.

Αφορμή για να προχωρήσουν στις καταγγελίες τους στάθηκαν οι αποκαλύψεις που έκανε η Σοφία Μπεκατώρου.

Ο 74χρονος είχε καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη τόσο των παιδιών όσο και των γονιών, οι οποίοι του επέτρεπαν να μεταφέρει τα παιδιά τους στο κολυμβητήριο είτε να τα επιστρέφει σπίτι τους μετά την προπόνηση.

Αστυνομικοί από το τμήμα ανηλίκων έφτασαν στο σπίτι του 74χρονου όπου του πέρασαν χειροπέδες, ενώ κατέσχεσαν και ηλεκτρονικές συσκευές από το σπίτι οι οποίες έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος φέρεται να προέβαινε σε διάφορα σχόλια για τα κορίτσια όταν τα έβλεπε με μαγιό και ξεκινούσε μάλιστα διάφορες συζητήσεις σεξουαλικού περιεχομένου.

Ο κατηγορούμενος κατέθεσε στην αστυνομία ότι:

“Δεν έκανα τίποτα κακό. Ναι έδειχνα πράγματι σκηνές πορνογραφικού περιεχομένου στα κορίτσια. Ποτέ όμως δεν τα παρενόχλησα. Το έκανα για να τα βοηθήσω στην σεξουαλική τους διαπαιδαγώγηση”.

“Ο συγκεκριμένος κύριος ποτέ δεν είχε ρόλο στο σύλλογο μας, δεν ήταν ποτέ ούτε προπονητής, ούτε μέλος της διοικήσης απλά είχε τον ρόλο του παππού, έφερνε το εγγόνι του στον σύλλογο το πηγαινοέφερνε” ανέφερε ο Πρόεδρος Γυμναστικού Συλλόγου Περιστερίου, Γιώργος Παρδακίδης.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ο κατηγορούμενος για γενετήσιες πράξεις με ανηλίκους, κατάχρηση ανηλίκων, πορνογραφία ανηλίκων κατά συρροή και κατ’εξακολούθηση, βιασμό και παράβαση της Νομοθεσίας περί όπλων, προφυλακίστηκε για πράξεις που αφορούν στο ένα κορίτσι.

Στη δημοσιότητα αναμένεται να δοθούν φωτογραφίες και τα στοιχεία ταυτότητας του, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ειχε προχωρήσει και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

Υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης παιδιών στον Βόλο

Ανάστατη είναι η τοπική κοινωνία στο Βόλο μετά την καταγγελία γονιών για σεξουαλική παρενόχληση των παιδιών τους σε ακαδημία ποδοσφαίρου της πόλης.

Η νέα υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης δεν έχει φτάσει ακόμα στα χέρια της Εισαγγελίας, αφού και άλλοι γονείς, εκτός των δύο, αναμένονται για κατάθεση.

Η είδηση της σεξουαλικής παρενόχλησης έχει θορυβήσει την τοπική κοινωνία, μετά τις αποκαλύψεις σύμφωνα με τις οποίες πρώην φροντιστής ποδοσφαίρου, φέρεται να έστελνε φωτογραφίες πορνογραφικού περιεχομένου στα κινητά των ανήλικων αθλητών. Για την υπόθεση έχει σχηματιστεί δικογραφία, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη μέχρι να καταθέσουν και άλλοι γονείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες το γεγονός έγινε γνωστό περί τα τέλη Ιανουαρίου και από τότε σταμάτησε η συνεργασία του φροντιστή με την Ακαδημία.

Η υπόθεση έφτασε στην Αστυνομία πριν από 15 ημέρες, όταν δύο γονείς κατήγγειλαν το συγκεκριμένο άτομο, ηλικίας περίπου 30 χρονών.

Για την ώρα η κατηγορία που βαραίνει τον κατηγορούμενο είναι αυτή της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας και εξετάζεται το αν και κατά πόσο στοιχειοθετείται αυτή της πορνογραφίας ανηλίκων, αφού στο κινητό του βρέθηκε φωτογραφία ενός ανηλίκου.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Κάτια Νιάκαρη, Αννα Βλαχοπαναγιώτη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος