Απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκινούν οι νοσοκομειακοί γιατροί – Σήμερα 24ωρη παναττική και συγκέντρωση στη Βουλή

Array

Μπαράζ κινητοποιήσεων από σήμερα με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες των νοσοκομειακών γιατρών, οι οποίοι αντιδρούν στο νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη, που κατατέθηκε στη Βουλή.  Στις 12 έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στη Βουλή.

Η ΟΕΝΓΕ εκφράζει την εκτίμηση ότι το νομοσχέδιο «ιδιωτικοποιεί πλήρως τα δημόσια νοσοκομεία, μετατρέπει την υγεία του λαού σε ακόμα πιο ακριβό εμπόρευμα και προνόμιο για λίγους και καταδικάζει τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού σε ακόμα πιο υποβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας».

Στην ανακοίνωση της καλούνται οι Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, τα σωματεία, οι μαζικοί φορείς, οι σύλλογοι ασθενών και οι πολίτες  να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις ενάντια στο νομοσχέδιο που δίνει τη χαριστική βολή στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων έχει ως εξής : 

  • Δευτέρα 28/11: μέρα ακρόασης των φορέων στη Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής: 24ωρη παναττική απεργία και συγκέντρωση στις 12:30μ.μ στη Βουλή. Στην περιφέρεια, απεργιακές κινητοποιήσεις σύμφωνα με τις αποφάσεις των Ενώσεων.
  • Τρίτη 29/11: 24ωρη παναττική απεργία και συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας.
  • Πέμπτη 1/12: μέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής: 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΟΕΝΓΕ. Στην Αθήνα συγκέντρωση στη 1:00μ.μ στη Βουλή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος