Απεργία μεταλλεργατών για να γίνει η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας υποχρεωτική σε όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου

Για επιτυχημένη απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων στον κλάδο του μετάλλου, κάνει λόγο το ΠΑΜΕ. Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων: «Κανένα εργαλείο δεν έπιασαν στα χέρια τους σήμερα οι εργαζόμενοι στο μέταλλο στη Ζώνη στο Πέραμα, στον Μώλο Δραπετσώνας, στα Ναυπηγεία Σπανόπουλου, στα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

Οι εργαζόμενοι στις ναυπηγοεπισκευαστικές επιχειρήσεις με απόφαση του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας και του Σωματείου Ναυπηγοξυλουργών διεκδίκησαν όσα αφορούν την υγεία και ασφάλεια στους χώρους δουλειάς, την εφαρμογή της Τοπικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, τους μισθούς και το δικαίωμα στην εργασία.

Η απεργία έρχεται σε συνέχεια των εργοδοτικών εγκλημάτων που δίνουν σχεδόν καθημερινά το «παρών» στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη. Έχει γίνει κανόνας η πίεση για την ολοκλήρωση των εργασιών που σε συνδυασμό με την έλλειψη ακόμα και των στοιχειωδών μέτρων ασφαλείας , οδηγούν καθημερινά εργάτες στα Νοσοκομεία ακόμα και με σοβαρές βλάβες στην υγεία τους. Αυτή είναι η ανάπτυξη που υπόσχονται.

Σημαντική στιγμή ήταν όταν προκλητικά η εργοδοσία, έφερε στον χώρο ένα πούλμαν με μετανάστες εργάτες για να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό, οι μετανάστες εργάτες αρνήθηκαν να μπουν για δουλειά στηρίζοντας τον αγώνα των απεργών».

Επίσης το Συνδικάτο Μετάλλου επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ότι: «Με καθολική συμμετοχή στην απεργία απαντήσαμε σήμερα οι εργαζόμενοι στη ναυπηγοεπισκευή στην πίεση των εργοδοτών για όλο και παραπάνω δουλειά, τώρα που είναι μία περίοδος όπου η δραστηριότητα στο κλάδο ανεβαίνει.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των συνδικάτων μας στην προκήρυξη της απεργίας σήμερα Τετάρτη 17/5 2023, κανείς εργαζόμενος δεν πήγε στη δουλειά του, για να καταφέρουμε για ακόμα μία φορά να γίνουν πράξη τα δίκαια αιτήματά μας.

Από το πρωί στην απεργιακή φρουρά στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, στα Νέα Ελληνικά Ναυπηγεία Σπανοπούλου στη Σαλαμίνα και στα Ναυπηγεία Ελευσίνας διεκδικήσαμε: Εντατικοποίηση των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφαλείας στους χώρους εργασίας.
Άμεση κήρυξη της ΣΣΕ Ναυπηγοεπισκευαστικών Εργασιών ως υποχρεωτικής, για όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου, από το Υπουργείο Εργασίας και εφαρμογή της σε όλους τους χώρους εργασίας.

Ίση αμοιβή για ίδια εργασία για όλους τους συναδέλφους του κλάδου ανεξάρτητα από χώρα καταγωγής.
Κανείς εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Άμεση εφαρμογή όλων των Συλλογικών Συμβάσεων, κλαδικής και επιχειρησιακών (Ν. Σκαραμαγκά και Ν. Ελευσίνας ), άμεση υπογραφή ΣΣΕ με το Ναυπηγείο του ομίλου Σπανόπουλου.
Ναυπηγεία ανοιχτά με όλες τους τις δραστηριότητες, μόνιμη και σταθερή εργασία, με εξασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος