Άντρο συμμοριών η Πολυτεχνειούπολη: Ξεσπούν οι γονείς του 17χρονου απαχθέντα – Διαξιφισμοί Κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ περί ανομίας

Array

Απίστευτης αγριότητας αποδεικνύεται πως υπήρξε η δράση των αδίστακτων κακοποιών που είχαν άντρο τους τους χώρους της παλιάς φοιτητικής εστίας της Πολυτεχνειούπολης. Εκτός των ληστειών και της διακίνησης ναρκωτικών, οι κακοποιοί απήγαγαν προ τριετίας έναν 17χρονο στου Ζωγράφου που χτυπώντας τον βάναυσα και απειλώντας να τον σκοτώσουν, έμαθαν το σπίτι του, εισέβαλαν σε αυτό και χτήπησαν με 80 μαχαιριές στον πατέρα του για να πάρουν χρήματα.

Απαγωγή 17χρονου – Σοκάρει η μαρτυρία της μητέρας του

Σοκαριστική είναι η περιγραφή της μητέρας, για το πώς η συμμορία, που δρούσε στις φοιτητικές εστίες στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου, πριν από 3 χρόνια, άρπαξε το γιο της, όταν εκείνος ήταν τότε 17χρονών.

«Κάθε μέρα που περνάει, αυτά τα χρόνια, είναι στη σκέψη μας αυτό το γεγονός. Το περιμέναμε ότι κάποια στιγμή θα γίνει γιατί έχω εμπιστοσύνη στην αστυνομία. Νιώθω ανακούφιση γιατί ξέρω ότι τουλάχιστον αυτός που τραυματίστηκε θα φυλακιστεί», δήλωσε η μητέρα του θύματος απαγωγής στην ΕΡΤ, κ. Μαίρη Παπαδάτου.

Επιπλέον, περιέγραψε με λεπτομέρεις την απαγωγή του γιου της λέγοντας ότι «Πήγε ένας πίσω του, του έβαλε μία κουκούλα στο κεφάλι, τον πέταξε μέσα στην φοιτητική εστία και από εκεί τον φόρτωσαν σε ένα πορτμπαγκάζ αυτοκινήτου και τον πήγαν στην Πολυτεχνειούπολη. Τον χτύπησαν πάρα πολύ άσχημα για να πει που μένει, γιατί είχε πάνω του τα κλειδιά».

Ο πατέρας δέχθηκε 80 μαχαιρίες από την αδίστακτη συμμορία

Αυτή ήταν μία από τις επιθέσεις στις οποίες φέρεται να συμμετείχε ο αρχηγός της συμμορίας. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είχε καταφέρει να ξεγλιστρήσει, την τελευταία στιγμή από τα χέρια των αρχών, δύο φορές. Όπως περιγράφει η μητέρα, στην εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις», οι κακοποιοί μπήκαν ξημερώματα στο σπίτι τους, τους χτύπησαν και τους λήστεψαν. «Μας τα πήραν όλα. Μας είπαν ότι έχουν το παιδί μας. Μας χτύπησαν πολύ άσχημα», είπε η η μητέρα του 17χρονου, συμπληρώνοντας ότι ο άντρας της δέχτηκε 80 μαχαιριές. Ανέφερε ακόμη ότι η αστυνομία είχε ταυτοποιήσει τους δράστες, ωστόσο δεν μπορούσε να προχωρήσει στη σύλληψή τους, καθώς τότε η Πανεπιστημιούπολη αποτελούσε άσυλο.

Διώξεις σε 23 από τους 32 συλληφθέντες για κακουργήματα και πλημμελήματα

Στους 23 από τους 32 συλληφθέντες από την αστυνομική επιχείρηση στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου, ασκήθηκαν διώξεις για σωρεία κακουργηματικών και πλημμεληματικών πράξεων. Μεταξύ των οποίων εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, ληστεία, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, παράβαση του νόμου περί όπλων. «Βάζουμε τέλος στην ανοχή», υπογράμμισε μιλώντας, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Άγγελος Συρίγος, σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι «Είχαν γίνει δύο επιχειρήσεις, αλλά από ό,τι αντιλαμβάνομαι τώρα μάλλον λόγω εσωτερικής πληροφορήσεως, όταν έμπαινε η αστυνομία μέσα, οι χώροι ήταν άδειοι. Με αυτά που αποκαλύπτονται φαίνεται ότι υπήρχε εσωτερική πληροφόρηση».

Διαξιφισμοί Κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ περί ανομίας

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Γιάννης Οικονόμου κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εξακολουθεί να υπερασπίζεται την ανομία και τον κάλεσε να πάρει ξεκάθαρη θέση. Έστρεψε τα πυρά του στον ΣΥΡΙΖΑ ρωτώντας ευθέως: «Οι επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ απέναντι σε κακοποιούς μέσα σε πανεπιστημιακούς χώρους είναι γιουρούσια κατατρομοκράτησης; Ο Σύριζα είναι με τις βαριοπούλες ή τη βιβλιοθήκη, είναι με τις συμμορίες ή με τους φοιτητές και τους καθηγητές του;»

Απάντηση στα ερωτήματα αυτά έδωσε ο Τομεάρχης Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Σωκράτης Φάμελος τονίζοντας ότι «Αυτό είναι δικαιολογία που χρησιμοποιείτε ότι τάχα το άσυλο δεν σας άφηνε. Ήταν υποχρέωση της ελληνικής αστυνομίας και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να προστατεύει τα παιδιά μας, να προστατεύει τους φοιτητές, αφήστε λοιπόν τα υποκριτικά δάκρυα».

Στο αυτόφωρο 7 συλληφθέντες για πλημμελήματα

Σε όσους από τους κατηγορούμενους ασκήθηκε δίωξη για κακουργήματα οδηγήθηκαν χθες στον ανακριτή, όπου πήραν προθεσμία για να απολογηθούν το πρωί της Παρασκευής. Επτά εκ των συλληφθέντων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο Τριμελές, όπου η δίκη αναβλήθηκε για τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο.

Ρεπορτάζ: Ηλίας Κούκος, Γιώργος Γεραφέντης

Επιμέλεια: Βάσω Τζανακάκη

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος