Πολυτεχνειούπολη: Ορμητήριο σκληρών κακοποιών – Απειλούσαν φοιτητές με όπλα

Array

Όπλα, γεμιστήρες, σφαίρες, γκλοπ, σουγιάδες , σιδερογροθιά, ναρκωτικά και χρήματα από την παράνομη δράση τους, είχαν στην κατοχή τους, τα μέλη των τριών συμμοριών που συνελήφθησαν και είχαν ως ορμητήριο τους, τουλάχιστον από το 2019, τις παλιές φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης του Ζωγράφου.

Μάλιστα ανέβαζαν βίντεο σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, όπως αυτό, ως επίδειξη ισχύος, δείχνοντας τα όπλα.

Εννέα ηγετικά στελέχη των συμμοριών, που προέβαιναν σε ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών, είχαν κάνει κατάληψη στις εστίες, ζούσαν μόνιμα μέσα και δέχονταν επισκέψεις ακόμα και από συγγενικά τους πρόσωπα, ενώ 12 ακόμα μέλη, πηγαινοέρχονταν.

«Συνελήφθησαν 32 μέλη των συμμοριών, μεταξύ των οποίων και τα αρχηγικά ενώ ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή τους στη διάπραξη τουλάχιστον 29 ληστειών, καθώς και σε πλήθος συναλλαγών διακίνησης ναρκωτικών ουσιών έχοντας ως έδρα και ορμητήριο τις φοιτητικές εστίες» ανέφερε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης από την ΕΛΑΣ ο διευθυντής Ασφάλειας Αττικής, Δημήτρης Δάβαλος.

Ο 30χρονος που επιτέθηκε στην 35χρονη ανθυπαστυνόμο και δέχτηκε τα πυρά της, ήταν ο φερόμενος αρχηγός σε δύο από τις τρεις συμμορίες και χαρακτηρίζεται ως «σκληρός κακοποιός», έχοντας σε βάρος του τέσσερα εντάλματα σύλληψης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, λίγο πριν την επίθεση του, που φαίνεται να ήταν πράξη εκδίκησης, ο ίδιος είχε πάει στο αστυνομικό τμήμα του Ζωγράφου, απειλώντας και βρίζοντας καθώς οι αστυνομικοί είχαν συλλάβει κατά την διάρκεια της επιχείρησης από το σπίτι του σε κοντινή απόσταση, τη σύζυγο του, μπροστά στο ανήλικο παιδί του.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκε στον χώρο της Πολυτεχνειούπολης, όπου περίπου στις 9 το πρωί της Τρίτης, ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με την αστυνομικό η οποία είχε καλέσει στο τηλέφωνο συνάδελφο της εκτός υπηρεσίας προκειμένου να την πάρει από το σημείο και να την μεταφέρει στο σπίτι της λόγω αδιαθεσίας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, πιθανότατα ο εν λόγω κακοποιός να αναζητούσε τρόπο, καθώς γνώριζε πολύ καλά τους χώρους, να φτάσει σε οπλισμό για να τον χρησιμοποιήσει.

«Είχαν αναπτύξει σύστημα ελέγχου για την είσοδο ατόμων εντός του χώρου της Πανεπιστημιούπολης, εγκαθιστώντας στα σημεία εισόδου ένοπλα μέλη της συμμορίας, τα οποία διενεργούσαν άτυπο face control και ελέγχοντας άγνωστα ή ύποπτα σε αυτούς άτομα μη διστάζοντας να προτείνουν τα όπλα τους κατά τον έλεγχο» τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ Κωνσταντία Δημογλίδου.

Όπως αποκαλύφθηκε η 22χρονη δόκιμη αστυνομικός που συνελήφθη, είχε ενεργό ρόλο στην υπόθεση, καθώς ήταν εκείνη που ενημέρωνε τους κακοποιούς – με έναν από αυτούς είχε συνάψει σχέση- για τις επιχειρήσεις των συναδέλφων της, ενώ δύο φορές είχαν ματαιωθεί επιχειρήσεις της Αστυνομίας, λόγω της δράσης της.

Μεταξύ τους τα μέλη των συμμοριών χρησιμοποιούσαν κωδικές ονομασίες και συγκεκριμένα:

  • Κοκαΐνη: Κυρία ή άσπρη
  • Την καλής ποιότητας κάνναβη: mall
  • Οι αστυνομικοί ήταν οι «μαύροι» ή «σκυλιά»

Οι έρευνες των αρχών συνεχίζονται προκειμένου να εξακριβωθεί ολόκληρη η δράση της οργάνωσης ενώ αναζητούνται και ασύλληπτα μέλη των συμμοριών.

Ρεπορτάζ: Κάτια Νιάκαρη, Κώστας Στάμου

Σχετικά άρθρα: Πολυτεχνειούπολη: Πολυτελής διαβίωση για τα μέλη των συμμοριών – Έπαιρναν με τη βία όποιο δωμάτιο ήθελαν στις εστίες 

Δόκιμη αστυνομικός μεταξύ των 22 συλληφθέντων στην επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ στην Πολυτεχνειούπολη

Βίντεο ντοκουμέντο της ΕΡΤ: Η στιγμή των πυροβολισμών στην Πολυτεχνειούπολη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος