Βίντεο ντοκουμέντο της ΕΡΤ: Η στιγμή των πυροβολισμών στην Πολυτεχνειούπολη

Array

Σε ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών φέρονται να εμπλέκονται οι 32 συλληφθέντες κατά τη χθεσινή επιχείρηση εντός και εκτός της Πολυτεχνειούπολης, στου Ζωγράφου. Η παλιά φοιτητική εστία είχε μετατραπεί σε ορμητήριο με τους κακοποιούς να επιδεικνύουν τη δράση τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου εμφανίζονταν με όπλα, χρήματα και ναρκωτικά. Η Αστυνομία ερευνά τον ρόλο μιας δόκιμης αστυνομικού ως πληροφοριοδότη των εγκληματιών ενώ στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο από τη στιγμή των πυροβολισμών κατά του 30χρονου σεσημασμένου κακοποιού.

Στο βίντεο φαίνεται η στιγμή που ακούγονται οι πυροβολισμοί από το όπλο της 35χρονης ανθυπαστυνόμου, σε βάρος του 30χρονου Αλβανού κακοποιού, κατά την διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στην παλιά φοιτητική εστία της πανεπιστημιούπολης, το πρωί της Τρίτης. Ένας πολίτης που περπατούσε στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου,  μιλώντας στο κινητό του, άκουσε τους πυροβολισμούς και γύρισε πίσω να δει τι συμβαίνει. Λίγη ώρα αργότερα εμφανίστηκαν πάνοπλοι αστυνομικοί. Ο 30χρονος, σύμφωνα με την Αστυνομία, είναι σκληρός ποινικός για τον οποίο εκκρεμούσαν τέσσερα εντάλματα σύλληψης για ληστείες, όπλα και ναρκωτικά.

Πρόκειται για τρεις συμμορίες τα μέλη των οποίων ενέχονται σε ληστείες και διακίνηση ναρκωτικών, με τον 30χρονο να φέρεται να είναι ο αρχηγός της δεύτερης και τρίτης συμμορίας.

Τα μέλη μάλιστα αυτών των δύο συμμοριών είχαν ως ορμητήριο και καταφύγιο, τουλάχιστον τα τελευταία 3 χρόνια, την παλιά φοιτητική εστία της Πανεπιστημιούπολης, ενώ άλλοι έμεναν σε σπίτια στη γύρω περιοχή.

Σημαντικό ρόλο φέρεται να είχε η δόκιμη αστυνομικός, που συνελήφθη και υπηρετούσε σε τμήμα στην περιοχή, η οποία φέρεται να ενημέρωνε τους κακοποιούς για τις επιχειρήσεις των συναδέλφων της, ενώ είχε συνάψει σχέση με έναν από αυτούς.

Οι κακοποιοί ανέβαζαν σε σόσιαλ μίντια, βίντεο που απεικονίζονταν οι ίδιοι με όπλα, ενώ κατέγραφαν τα χρήματα που είχαν αλλά και ναρκωτικά. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι αρχές προχώρησαν σε 32 συλλήψεις συνολικά από τις τρεις συμμορίες.

Ρεπορτάζ: Κάτια Νιάκαρη – Κώστας Στάμου, Επιμέλεια: Κατερίνα Μπατζάκη

Σχετικό άρθρο: Πολυτεχνειούπολη – Στοιχεία σοκ της ΕΛΑΣ: Μέλη τριών συμμοριών οι συλληφθέντες – Απειλούσαν φοιτητές με όπλα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος