Αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΝΔ για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στη διαχείριση του προσφυγικού

“Περισσότερη σοβαρότητα” στα θέματα εξωτερικής πολιτικής ζητά η κυβέρνηση από τη ΝΔ με ανακοίνωση του Μαξίμου. Η Συγγρού από την άλλη κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι από αντινατοϊκό κόμμα μεταλλάχθηκε σε φιλονατοϊκό.

Η ΝΔ πρέπει να αποφασίσει τί από τα δύο ισχύει:
Η εμπλοκή του ΝΑΤΟ με σκοπό να συμβάλει ουσιαστικά στον περιορισμό των συνεχώς αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, όπως αναφέρει η σημερινή ανακοίνωσή της, ή δεν πίστευε ποτέ ότι θα υπήρχε κυβέρνηση που θα καλούσε το ΝΑΤΟ να αναλάβει αστυνομικά καθήκοντα με Γερμανό διοικητή στο Αιγαίο, όπως ο κ. Δένδιας ανέφερε εχθές στη Βουλή;
“, αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Στην ανακοίνωση επισημαίνει ακόμη “κατανοούμε ότι η νέα ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας έχει να διαχειριστεί πολλές συνιστώσες, όταν, όμως, πρόκειται για την εξωτερική πολιτική και την ασφάλεια της Χώρας θα περιμέναμε περισσότερη σοβαρότητα“.

Νωρίτερα, το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας σε ανακοίνωσή του για το αίτημα της Ελλάδας για ανάμειξη του ΝΑΤΟ στη διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος στο Αιγαίο, υπογράμμιζε ότι “αποδεικνύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ που παλαιότερα μεταλλάχθηκε από αντιμνημονιάκο σε μνημονιακό κόμμα, τώρα μεταλλάσσεται από αντινατοϊκό σε φιλονατοϊκό“.

Στο πλαίσιο αυτό, η Νέα Δημοκρατία διαπιστώνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ διακρινόταν αρχικά από “ιδεοληπτική αμηχανία” μπροστά στο πρόβλημα, η οποία “συνέβαλε στη διόγκωση του προβλήματος και τον οδήγησε στη νέα μετάλλαξή του“.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος