Aντιδράσεις για τις μετακινήσεις των ειδικευόμενων γιατρών του νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία»

Στάση εργασίας στο νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», πραγματοποίησαν οι ειδικευόμενοι γιατροί, αντιδρώντας στη μετακίνησή τους στο Mega εμβολιαστικό κέντρο Προμηθέας.

Απευθυνόμενοι στους γονείς τους διένειμαν το ακόλουθο κείμενο:
«Αγαπητοί γονείς,
Σήμερα ήρθατε στο νοσοκομείο μας με τα παιδάκια σας και αντικρίζετε εμάς τους ειδικευόμενους ιατρούς στον προαύλιο χώρο αντί σε κάποιο τμήμα να εξετάζουμε τους μικρούς μας ασθενείς και αυτό γιατί προβήκαμε σε στάση εργασίας.
Το γνωρίζετε πως ο δημόσιος χαρακτήρας της υγείας υποβαθμίζεται μέρα με τη μέρα, με ελλείψεις τόσο σε προσωπικό, όσο και σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, με την πανδημία του covid που βιώνουμε τα τελευταία δύο χρόνια να τα έχει φέρει όλα στην επιφάνεια.

Σε αυτήν λοιπόν την κομβική περίοδο δεχόμαστε το ένα χτύπημα μετά το άλλο. Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε με την αναστολή λειτουργίας του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης και τη μετατροπή του σε Mega εμβολιαστικό κέντρο, αυξάνοντας έτσι τον ήδη επιβαρυμένο όγκο περιστατικών στα άλλα παιδιατρικά νοσοκομεία και αναγκάζοντας μεγάλη μερίδα γονέων να στραφούν στον ιδιωτικό τομέα. Επειδή όμως δεν τους έφτανε μόνο αυτό, τώρα απαιτούν να αποσπαστούν ειδικευόμενοι παιδίατροιαπό το νοσοκομείο μας, το Αγλαϊα Κυριακού και το Αλεξάνδρα στο Mega εμβολιαστικό κέντρο Προμηθέας.

Εμείς από τη μεριά μας έχουμε να σας πούμε πως από την πρώτη στιγμή προάγουμε τον εμβολιασμό και τον στηρίζουμε έμπρακτα καθώς το Αγία Σοφία είναι εμβολιαστικό κέντρο και ο καθένας από εμάς πέρα από το πρόγραμμα των κλινικών του και των εφημεριών του συμμετέχει στο εμβολιαστικό πρόγραμμα του νοσοκομείου. Η ευθύνη όμως του εμβολιασμού είναι ζήτημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και όχι των νοσοκομείων, απλώς η κυβέρνηση ηθελημένα δεν προχωρά στις απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού για να καλυφθούν οι ανάγκες εμβολιασμού του πληθυσμού, αλλά με τελευταίας στιγμής τεχνάσματα εξαναγκάζει προσωπικό δημόσιου νοσοκομείου. Αυτό το λέμε αφού το χαρτί από την ΥΠΕ για την παρουσία μας στο εμβολιαστικό κέντρο ήρθε μία μέρα πριν για να μας αιφνιδιάσει και να μην μας αφήσει περιθώριο αντίδρασης.

Η μετακίνηση συναδέλφων θα σημάνει ακάλυπτες εφημερίες στο ήδη υποστελεχωμένο μας νοσοκομείο και δυστυχώς πιο χαμένοι θα βγουν οι παιδιατρικοί μας ασθενείς που θα αναμένουν ακόμη περισσότερες ώρες στην ουρά των νοσοκομείων επιβαρύνοντας την παροχή φροντίδας υγείας.
Tην απώλεια της εκπαιδευτικής μας διαδικασίας και την καταπάτηση της σύμβασης μας, καθώς πουθενά δεν ορίζεται κάποια τέτοιου είδους μετακίνηση σας το αναφέρουμε απλώς και ευελπιστούμε στην κατανόησή σας.
Εμείς θέλουμε να τονίσουμε πως μαχόμαστε για τη διατήρηση και τη βελτίωση του νοσοκομείου μας για όλα τα παιδιά. Είμαστε ενωμένοι και δεν θα δώσουμε κανένα όνομα συναδέλφου για τη μετακίνηση στο εμβολιαστικό κέντρο.
Ευχόμαστε να συμμερίζεστε την αγωνία μας και τον αγώνα μας και να σταθείτε στο πλευρό μας.

Οι Ειδικευόμενοι Ιατροί Παιδιατρικής του νοσοκομείου «Η Αγία Σοφία”».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος