Αντιδήμαρχος Νέας Σμύρνης για 14χρονη: 10 φορές είχε γίνει γνωστή η μη επιστροφή παιδιού στη δομή

Για την υπόθεση μαστροπείας με θύμα το 14χρονο κοριτσάκι στη Νέα Σμύρνη αλλά και για τη δομή στην οποία διαμένει, μίλησε στην ΕΡΤ ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Νέας Σμύρνης

Για την υπόθεση μαστροπείας με θύμα το 14χρονο κοριτσάκι στη Νέα Σμύρνη αλλά και για τη δομή στην οποία διαμένει, μίλησε στην ΕΡΤ ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Νέας Σμύρνης, Πολύδωρος Συρίγος, μετά τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν για την ευκολία με την οποία μπορούσε να βγαίνει από το ίδρυμα η ανήλικη.


Είναι μια ανοιχτή δομή μόνο για κορίτσια. Τα κορίτσια καθημερινά βγαίνουν, πηγαίνουν στο σχολείο τους. Πολλές φορές τους κάνουμε και άλλα προγράμματα και δραστηριότητες. Άρα είναι μια δομή ανοιχτή στην κοινωνία, μια δομή στην οποία τα παιδιά μπορούν να μπαίνουν και να βγαίνουν” τόνισε.

Αν ανατρέξετε στο διαδίκτυο θα δείτε ότι τουλάχιστον 10 φορές το 2022, 2021, 2020 έχουν γίνει updates με δημοσιοποίηση παιδιού από τη δομή το οποίο δεν επέστρεψε το βράδυ. Άρα οι υπηρεσίες εδώ σωστά μετράνε και σωστά κάνανε και ειδοποιούσαν την Εισαγγελία και την αστυνομία για την απουσία κάποιου παιδιού, το οποίο προφανώς επέστρεφε την επόμενη μέρα” πρόσθεσε.

Το θλιβερό είναι ότι ασχολούμαστε τώρα διαπιστώνοντας κάτι το οποίο έγινε. Το σημαντικό είναι να προλάβουμε αυτά τα γεγονότα και να μην γίνονται. Η αστυνομία και οι εισαγγελείς κάνουν καλά τη δουλειά τους” σημείωσε.

Το κορίτσι χθες έδωσε την πρώτη της κατάθεση σε δομή του υπουργείου Δικαιοσύνης στο “Σπίτι του Παιδιού” στο Παλαιό Φάληρο, παρουσία παιδοψυχολόγου. Ήταν ιδιαίτερα σφιγμένο, δεν μπόρεσαν να το ξεκλειδώσουν για να τους αναφέρει όλα όσα θα ήθελαν. Ανέφερε βέβαια ότι γνώρισε διαδικτυακά τον 29χρονο. Παραδέχθηκε τη συνάντηση στο ξενοδοχείο στο Μεταξουργείο και ευελπιστούν οι Αρχές ότι θα μπορέσουν τις επόμενες μέρες να αποσπάσουν περισσότερα στοιχεία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος