Πώς ανοίγουν τα σχολεία τη Δευτέρα

Κανονικά ανοίγουν τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου τα σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα, σύμφωνα με τα όσα εισηγούνται οι ειδικοί σε συνεδρίασή τους που είναι σε εξέλιξη.

Οι μαθητές όμως θα είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλονται σε τεστ 3 φορές την πρώτη εβδομάδα και δύο τη δεύτερη, αρχής γενομένης από τη Δευτέρα. Τα ίδια θα ισχύουν και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί κρούσμα εντός της τάξης θα απαιτούνται 5 self test, ένα κάθε ημέρα ενώ ο νοσήσας ή η νοσήσασα θα μπορεί να επιστρέψει μετά από 5νθήμερη καραντίνα και με αρνητικό rapid test.

Παραμένει το 50 +1 για το κλείσιμο μια τάξης σε περίπτωση κρούσματος.

Στις 6 το απόγευμα αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις για τα σχολεία από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας κα Βάνα Παπαευαγγέλου.

Όπως όλα δείχνουν, η κυβέρνηση θα υιοθετήσει το μοντέλο “Test to Stay”, σύμφωνα με το οποίο απαιτούνται συνεχή τεστ, τόσο για προληπτικούς λόγους, όσο και μετά από επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα TTS μπορούν να συνεχίσουν τη μάθηση/διδασκαλία δια ζώσης εάν παραμένουν ασυμπτωματικοί και συνεχίζουν να είναι αρνητικοί για COVID-19.

Το Test to Stay είναι ένα πολύτιμο εργαλείο πολλαπλών στρωμάτων που περιλαμβάνει επίσης την προώθηση του εμβολιασμού των μαθητών και του προσωπικού, τη χρήση μάσκας από τα παιδιά ηλικίας 2 ετών και άνω μέσα στα σχολεία, τη διατήρηση απόστασης τουλάχιστον ενός μέτρου μεταξύ των μαθητών, αερισμό των χώρων, πλύσιμο χεριών και παραμονή στο σπίτι όταν υπάρχουν συμπτώματα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος