«Ανεβάζει ρολά» ο τουρισμός – Τον ελληνικό ήλιο απολαμβάνουν οι πρώτοι τουρίστες (video)

Το lockdown τελειώνει και στους δρόμους της Αθήνας και των τουριστικών προορισμών, περπατούν -πλέον- και οι πρώτοι τουρίστες. Οι διεθνείς αφίξεις άρχισαν κι αναμένεται να αυξηθούν ραγδαία. Οι επαγγελματίες του τουρισμού βάζουν τις τελευταίες πινελιές για να υποδεχθούν τους επισκέπτες.

Οι μηχανές του τουρισμού “ζεσταίνονται”, οι περιορισμοί αίρονται σταδιακά και οι πρώτοι ξένοι επισκέπτες απολαμβάνουν ήδη τις διακοπές τους στην Ελλάδα.

“Βρίσκομαι εδώ για διακοπές και για να απολαύσω την Αθήνα. Είναι μια περίοδος ξεχωριστή λόγο της πανδημίας και δεν μπορούμε να βρεθούμε σε κλειστούς χώρους (μουσεία) αλλά είναι όμορφα εδώ στην Ακρόπολη” λέει ένας τουρίστας στην κάμερα της ΕΡΤ.

Από την πλευρά του ο κ. Γιώργος, αμαξάς στην Ακρόπολη, δηλώνει ότι “περιμένουμε πως και πώς να αρχίσει ο κόσμος να έρχεται από τις 14 Μαΐου να αρχίσουμε να δουλεύουμε και εμείς”.

Την βόλτα τους στην Ακρόπολη απόλαυσαν και οι πρώτοι Αμερικανοί τουρίστες. “Ήρθαμε για μήνα του μέλιτος. Φυσικά και έπρεπε να έρθουμε στην Ελλάδα, αποτελεί αγαπημένο μας προορισμό. Θα μείνουμε στην Αθήνα για λίγες ημέρες και μετά θα ταξιδέψουμε στα νησιά”.

Ξενοδοχεία και τουριστικές επιχειρήσεις προετοιμάζονται για το άνοιγμα του τουρισμού στις 15 Μαΐου.

“Για την επάνοδο στην κανονικότητα πιστεύουμε ότι θα παίξουν σημαντικό ρόλο η εξέλιξη των εμβολιασμών και το πιστοποιητικό της Ε.Ε. Είναι μονόδρομος και πιστεύουμε ότι μπορούμε να ανοίξουμε ανεπιφύλακτα” επισημαίνει ο Δημήτρης Πολλάλης, πρόεδρος ξενοδόχων Λακωνίας.

Στο μεταξύ ενισχύει το πτητικό της πρόγραμμα από την Πολωνία για Ελλάδα η αεροπορική LOT με τρεις νέες απευθείας πτήσεις προς τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο και τη Ρόδο.

“Πτήσεις, οι οποίες έρχονται να προστεθούν στο εκτεταμένο πρόγραμμα της LOT το οποίο μάλιστα είναι πολύ μεγαλύτερο ακόμα και από το 2019. Είμαι σίγουρος με αυτές τις συμφωνίες, ο ελληνικός τουρισμός και αυτό το καλοκαίρι, θα πετύχει σημαντικές πρωτιές” σημειώνει ο υπ. Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

Η Πολωνία βρίσκεται στις πρώτες χώρες προέλευσης τουριστών, με πάνω από 1 εκατομμύριο κατοίκους να επιλέγουν για τις διακοπές τους την Ελλάδα κάθε χρόνο.

Πηγή: ΕΡΤ, Ρεπορτάζ: Σόνια Φίλη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος