Αναβολή – μετάθεση λόγω καιρού της κινητοποίησης ΑΔΕΔΥ-ΠΟΕΔΗΝ-ΟΕΝΓΕ

Οι καιρικές συνθήκες και ο χρόνος που απαιτείται για την αποκατάσταση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν, οδήγησαν στην αναβολή της Πανελλαδικής Ημέρας Δράσης για την Υγεία που είχαν προαναγγείλει συνδικαλιστικές οργανώσεις, η οποία μετατέθηκε για την 1η Φεβρουαρίου στην Αθήνα, με συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας, στη 1μμ.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, ανακοίνωσε: «Σας ενημερώνουμε ότι λόγω της κακοκαιρίας η αυριανή (26/1) στάση εργασίας και η κινητοποίηση στο Υπουργείο Υγείας στις 13.00, μετατίθενται για την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου τις ίδιες ώρες».

Επίσης η ΠΟΕΔΗΝ: «Η Πανελλαδική Στάση Εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ και οι προγραμματισμένες συγκεντρώσεις την Τετάρτη 26/01/2022, λόγω των καιρικών συνθηκών μεταφέρονται την Τρίτη 01/02/2022».

Από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ επισημαίνει: «Η υπεράσπιση της υγείας και της ζωής μας βρίσκονται στα χέρια μας, είναι δική μας υπόθεση.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., μαζί με τις Ομοσπονδίες του χώρου της Υγείας, σας καλούν αν πάρετε μαζικά μέρος στις συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια που θα γίνουν την Ημέρα της Πανελλαδικής Δράσης για την Υγεία, την 1 του Φλεβάρη σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας για να αναδείξουμε τα προβλήματα του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και να διεκδικήσουμε:

Ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με γενναία αύξηση της κρατικής Χρηματοδότησης και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού -Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
Ουσιαστική, στοχευμένη επιδημιολογική επιτήρηση και ιχνηλάτηση με ευθύνη του κράτους και με δωρεάν διαγνωστικά τεστ. Ανάκληση των οδηγιών του ΕΟΔΥ που μειώνουν τις ημέρες καραντίνας του προσωπικού.

Μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα σχολεία.
Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ και αναγνώριση του θανάτου από κορωνοϊό ως εργατικό ατύχημα. Καμία απόλυση υγειονομικού.
Δημιουργία εμβολιαστικών δομών στο πλαίσιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ενίσχυση του εμβολιαστικού προγράμματος ειδικά για τις κλειστές δομές, τις δομές προσφύγων και μεταναστών.
Επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα της Υγείας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος