Όποιος βρέθηκε το βράδυ της Ανάστασης στον Νέο Κόσμο, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως, αντίκρισε μια εικόνα διαφορετική από προηγούμενα χρόνια. Η παρουσία της αστυνομίας δεν ήταν απλώς διακριτική, αλλά ιδιαίτερα έντονη, με άνδρες και γυναίκες των ΜΑΤ να βρίσκονται στο σημείο και ουσιαστικά να συμμετέχουν μαζί με τους πιστούς στην Ανάσταση.
Σε ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή είχε αναπτυχθεί ισχυρή αστυνομική δύναμη, στο πλαίσιο συγκεκριμένου επιχειρησιακού σχεδίου. Πριν ακόμη φτάσουν οι πολίτες στον ναό, πραγματοποιούνταν έλεγχοι σε σακίδια, στην οδό Λαγουμιτζή και στα γύρω σημεία πρόσβασης.
Από τους ελέγχους προέκυψαν τέσσερις συλλήψεις, ενώ κατασχέθηκαν περισσότερες από 110 βόμβες μολότοφ, καθώς και πάνω από 30 ναυτικές φωτοβολίδες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ένας εκ των συλληφθέντων ήταν ανήλικος και βρισκόταν μαζί με ομάδα ατόμων που μετέφεραν μεγάλες σακούλες σκουπιδιών, μέσα στις οποίες εντοπίστηκαν οι μολότοφ.






Το φαινόμενο αυτό, που τα τελευταία χρόνια είχε εμφανιστεί στην περιοχή ως ένα ιδιότυπο «έθιμο» από το 2011 και μετά –με μολότοφ αντί για βεγγαλικά τη νύχτα της Ανάστασης– φέτος αποτράπηκε.
Ρεπορτάζ Ηλίας Κούκος
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος