Κιβωτός του Κόσμου: «Ζαλίζουν» τα νούμερα σε καταθέσεις – Εξελίξεις τις επόμενες εβδομάδες

Array

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η έρευνα των αρχών για τα οικονομικά στοιχεία της Κιβωτού του Κόσμου αλλά και προσωπικά του πατέρα Αντωνίου και της πρεσβυτέρας.

Την Δευτέρα (28/11) δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ζευγαριού. Δεν αφορά στους λογαριασμούς της Κιβωτού καθώς πρέπει να συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά η δομή.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Κώστα Παπαδόπουλο για την ΕΡΤ, έχουν δοθεί στοιχεία από δύο τράπεζες που κάνουν λόγο για 200.000 – 250.000 μετρητά σε καταθέσεις που θα πρέπει να στοιχειοθετηθεί ο τρόπος που αποκτήθηκαν. Χθες (28/11) με εντολή του προϊσταμένου της Οικονομικής Αστυνομίας είχαμε έφοδο σε χώρους που χρησιμοποιούνται τόσο από την ΜΚΟ στην Αθήνα όσο και από τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα. Ενδεικτικά το σπίτι στην περιοχή της Ραφήνας που φέρονται να διαμένουν και να ανήκει στη δομή.

Εξελίξεις τις επόμενες εβδομάδες – Νέα κατάθεση, η 13η 

Όλα τα στοιχεία που συλλέγονται και θα επεξεργαστούν τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να σταλούν στη εισαγγελία, όπου και θα αποφασίσει αν συντρέχουν λόγοι για να ασκηθεί ποινική δίωξη.

Την ίδια στιγμή συνεχίζονατι οι καταθέσεις για την υπόθεση. Ένα ακόμη πρόσωπο που εργαζόταν στη δομή πήγε στους εισαγγελείς ανηλίκων και κατέθεσε ότι είχε διαπιστώσει κακοποιητικές πράξεις σε βάρος παιδιών. Πρόκειται για την 13η κατάθεση που μπαίνει στο φάκελο που σχηματίζεται.

Δόμνα Μιχαηλίδου: Από μόνα τους τα ιδρύματα είναι κακοποιητικά

Για το θέμα της Κιβωτού και αν ήταν σε γνώση της κυβέρνησης νωρίτερα ρωτήθηκε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1».

«Η κυβέρνηση αυτό που γνωρίζει είναι την έρευνα του Συνηγόρου του πολίτη πάνω στις δομές και αυτό είναι μια κατάκτηση παρά μια ερώτηση. Δηλαδή από την αρχή της διακυβέρνησης που έβαλα και προσωπικά ως στοίχημα την παιδική προστασία ως σημαία των κοινωνικών υποθέσεων, αυτό που είπαμε είναι ότι αναγνωρίσαμε την κακοποιητική διάσταση των ιδρυμάτων. Από μόνα τους τα ιδρύματα είναι κακοποιητικά, οπότε μέχρις ότου πετύχουμε την αποϊδρυματοποίηση των παιδιών δηλαδή να είναι κάθε παιδί σε μια οικογένεια είπαμε ότι τα ιδρύματα πρέπει να είναι πολύ καλύτερα και ελεγχόμενα από ότι είναι σήμερα» είπε χαρακτηριστικά.

Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος ΕΡΤ 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος