Αλέξανδρος Κόπτσης στην ΕΡΤ: Τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά

Array

«Τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά τη Δευτέρα», διαβεβαίωσε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης, μιλώντας στην ΕΡΤ, στην εκπομπή του Κώστα Λασκαράτου. Ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, είπε νωρίτερα πως θα ήταν εύλογο να μην ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα, για να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση της γρίπης αλλά και λόγω της έλλειψης των κλινών στις ΜΕΘ των νοσοκομείων. Η έξαρση του λεγόμενου «κοκτέιλ» κορονοϊού, γρίπης και αναπνευστικού ιού RSV έχει προκαλέσει την ανησυχία της επιστημονικής κοινότητας.


«Πρέπει να είμαστε απόλυτα σαφείς τόσο για τους γονείς όσο και για τους εκπαιδευτικούς. Δεν υπάρχει καμία απολύτως συζήτηση για κλείσιμο των σχολείων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κόπτσης. «Είμαστε πανέτοιμοι. Τα σχολεία ανοίγουν κανονικά, τη Δευτέρα», επισήμανε.

«Λειτουργούμε πάντα μετά από γνωμοδοτήσεις της επιτροπής των ειδικών και απόφαση του Υπουργείου Παιδείας. Το μόνο που ισχύει αυτή τη στιγμή σχετικά με τη γρίπη είναι η υπουργική εγκύκλιος, η οποία εξεδόθη πριν από λίγες μέρες και η οποία καθορίζει πως με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες από τα μαθήματα έως πέντε εργάσιμες ημέρες».

Αναφορικά με την επιστροφή της χρήσης της μάσκας, ο κ. Κόπτσης υπογράμμισε: «Αυτή τη στιγμή, στο Υπουργείο Παιδείας δεν υπάρχει καμία άλλη συζήτηση. Προτείνεται οι μαθητές που εμφανίζουν συμπτώματα να παραμένουν στο σπίτι για την προάσπιση τόσο της δικής τους όσο και της δημόσιας υγείας».

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος