Αλ. Κόπτσης στην ΕΡΤ3: Δεν θα προσμετρώνται οι απουσίες των μαθητών λόγω γρίπης-Αρκεί βεβαίωση από ιδιώτη γιατρό

Για τα όσα ισχύσουν σε ό,τι αφορά τις απουσίες των μαθητών λόγω γρίπης, μίλησε στην ΕΡΤ3 ο γενικός γραμματέας του υπουργείου παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης. Η εγκύκλιος προέκυψε, όπως τόνισε, κατόπιν συνεννόησης με το υπουργείο Υγείας, λόγω της αναμενόμενης κορύφωσης της γρίπης το αμέσως επόμενο διάστημα. Βάσει αυτής, ο μαθητής που θα νοσήσει από γρίπη θα δικαιούται πέντε ημέρες αναρρωτική άδεια, ενώ, εάν νοσηλευτεί σε νοσοκομείο θα δικαιούται περισσότερες. Για να δικαιολογηθεί η αναρρωτική, αρκεί μία βεβαίωση ακόμη και από ιδιώτη γιατρό.

Συγκεκριμένα, η εγκύκλιος προβλέπει να καταχωρίζονται, χωρίς να προσμετρώνται, οι απουσίες έως πέντε εργάσιμων ημερών που οφείλονται σε εποχικό επιδημικό ρεύμα της γρίπης από τον Νοέμβριο 2022 έως και τον Μάρτιο 2023 .

Σύμφωνα με την ισχύουσα Υπουργική Απόφαση, στην οποία παραπέμπει η εγκύκλιος, ο Σύλλογος Διδασκόντων, κατόπιν σχετικής ανακοίνωσης, αποφασίζει να καταχωρίζει αλλά να μην προσμετρά τις εν λόγω απουσίες, με την προσκόμιση από τους ενδιαφερόμενους μαθητές πρόσφατης βεβαίωσης δημόσιου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού, που να πιστοποιεί το είδος και τη διάρκεια της ασθένειας.

Συστήνεται, εξάλλου, σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας να τηρούν σταθερά τα μέτρα υγιεινής, όπως πλύσιμο χεριών και παραμονή στο σπίτι σε ενδεχόμενη ασθένεια, να ακολουθούν τις υποδείξεις των ειδικών και να εμπιστεύονται τον εμβολιασμό, σύμφωνα με τις κατά περίπτωση οδηγίες.

Την ίδια ώρα, έρχεται στα σχολεία το “πολλαπλό βιβλίο“, δηλαδή οι  εκπαιδευτικοί θα μπορούν να επιλέγουν ένα από τα εγκεκριμένα βιβλία που θέλουν να διδάξουν στην τάξη. Ο κ. Κόπτσης αναφέρθηκε και στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, για την οποία είπε ότι θα ξεκινήσει άμεσα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος