Αλ. Στεφανής στην ΕΡΤ: Δεν υπάρχει φόβος και ανησυχία για την Τουρκία – Ξέρουμε τι κάνουμε

Array

Για την ακραία ρητορική της Άγκυρας και την ετοιμότητα της Ελλάδας μίλησε στην ΕΡΤ ο Αλκιβιάδης Στεφανής, πρώην υφυπουργός Άμυνας και στρατηγός εν αποστρατεία.

Μια χώρα η οποία είναι σοβαρή, με σοβαρούς θεσμούς, σοβαρή διαδικασία λήψης απόφασης, σοβαρή ανάλυση των καταστάσεων και δημιουργία επιλογών, δεν φοβάται, ούτε ανησυχεί. Κι αυτό γιατί εξετάζεις όλα τα δεδομένα, βρίσκεις για κάθε δράση σου αντίδραση και έχεις επιλογές για ότι συμβαίνει. Φοβάται εκείνος που δεν ξέρει, που δεν είναι εκπαιδευμένος, αυτός που δεν έχει επιλογές, διαδικασίες, θεσμούς και συμμαχίες και δεν έχει πείσει το περιβάλλον του για το τί συμβαίνει. Άρα φόβος και ανησυχία δεν υπάρχει. Υπάρχει απόλυτα γνώση του τί κάνουμε” τόνισε ο κ. Στεφανής.

Σε ερώτηση για τυχόν κλιμάκωση της τουρκικής ρητορικής που μπορεί να φέρει εξελίξεις μέσα στο καλοκαίρι απάντησε ότι “εξετάζουμε τη στρατηγική, ελέγχουμε τις δικές μας δυνατότητες και περιμένουμε προβλήματα στο τακτικό επίπεδο που θα διαμορφώσουν την καθημερινότητα.”

Η ερώτηση είναι “έχουμε εμείς τις δυνατότητες να αντιπαρατεθούμε στη στρατηγική της Τουρκίας;” Η απάντηση είναι μία, μονολεκτική και κάθετη: Ναι!” πρόσθεσε.

Για τους 35 αμερικανούς βουλευτές που απευθυνόμενοι στον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, απευθύνουν έκκληση να μην πουλήσει F-16 στην Τουρκία, τόνισε ότι εκείνοι στάθηκαν στη στάση της Τουρκίας με τον ISIS, στη στάση της Τουρκίας στα ανθρώπινα δικαιώματα, στην επεκτατική της στάση με την εισβολή της στη Συρία, τη Λιβύη και αλλού και τώρα σε αυτό που ακούστηκε για την κατεχόμενη Κύπρο. “Όλα αυτά ήταν που ώθησαν τους 35 βουλευτές” είπε.

Για το ενδεχόμενο προσάρτησης των Κατεχομένων εκτίμησε ότι δεν θα προβεί σε αυτή την ενέργεια ο Ερντογάν. “Κάτι τέτοιο θα είναι ακόμα μία απόδειξη του αναθεωρητισμού του” τόνισε ο κ. Στεφανής, σημειώνοντας ότι σε περίπτωση που γίνει κάτι τέτοιο, η Ελλάδα θα χρησιμοποιήσει την ισχυρή της διπλωματία για να μην υπάρξει αναγνώριση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος