ΑΔΕΔΥ και ΕΙΝΑΠ στηρίζουν την πανυγειονομική κινητοποίηση στις 22 Ιουνίου

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει την Πανελλαδική Πανυγειονομική κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ και της ΟΕΝΓΕ, που πραγματοποιείται την Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2022, καθώς και τη συγκέντρωση που θα γίνει την ίδια μέτρα στις 9:00πμ, στην πλατεία Μαβίλη και την πορεία που θα ακολουθήσει προς το Υπουργείο Υγείας.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως: «Ταυτόχρονα, η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλύπτει συνδικαλιστικά όλους τους συναδέλφους, που εργάζονται στα ειδικά προγράμματα 4.000 και 1.135 του ΟΑΕΔ (ΔΥΠΑ) στους φορείς υγείας όπως ο ΕΟΦ και ο ΕΟΠΥΥ και κηρύσσει γι’ αυτούς διευκολυντική στάση εργασίας από τις 8:00πμ έως τις 3:00μμ, για να μπορούν να λάβουν μέρος στην Πανυγειονομική κινητοποίηση.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τα συνδικαλιστικά στελέχη του Λεκανοπεδίου να δώσουν το «παρών», τόσο στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Μαβίλη, όσο και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς το Υπουργείο Υγείας».

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ με ανακοίνωσή του αναφέρει πως: «συμμετέχει στην τετράωρη στάση εργασίας την Τετάρτη 22/06/22, από τις 08:00 μέχρι τις 12:00, για την καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών και καλεί σε συγκέντρωση μαζί με την ΟΕΝΓΕ στην πλατεία Μαβίλη στις 09:00. Απαιτούμε:
-Την άμεση καταβολή του συνόλου των δεδουλευμένων εφημεριών, πρόσθετων και τακτικών, καθώς και την προβλεπόμενη πρόσθετη αποζημίωση για τις υπεράριθμες εφημερίες των ειδικοτήτων πρώτης γραμμής αλλά και σε όσους έχουν μετακινηθεί.
-Νομοθετική ρύθμιση και επαναφορά του πλαφόν στο 15% για να μην γίνει καμία περικοπή στις δεδουλευμένες πρόσθετες εφημερίες Απριλίου, Μαΐου, Ιουνίου.
-Κατάργηση του διαχωρισμού πρόσθετων και τακτικών εφημεριών μέχρις ότου γίνουν όλες οι αναγκαίες προσλήψεις ώστε ο κάθε γιατρός να πραγματοποιεί 1 ενεργή εφημερία την εβδομάδα.
-Αυτοτελής φορολόγηση των τακτικών εφημεριών. Αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες.
-Αναπλήρωση των μισθολογικών μας απωλειών. Άμεση επαναφορά των μισθών μας στα επίπεδα πριν από τις περικοπές του 2012. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.
-Χορήγηση σε όλους τους συναδέλφους των αναδρομικών διαφορών ανεξάρτητα από το αν έχουν κινηθεί δικαστικά ή όχι. Είναι το ελάχιστο που οφείλουν να κάνουν ως έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς μας την περίοδο της πανδημίας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος