Τα κοντέινερ από το Εκουαδόρ είχαν δηλωθεί ότι περιείχαν μπανάνες. Κι έτσι ήταν.
Όμως, ανάμεσα στο δημοφιλές φρούτο, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ εντόπισαν, στο πλαίσιο της ειδικής επιχείρησης “Κόκα Μπανάνα”, μέσω του ειδικού μηχανήματος x-ray και του σκύλου Μαξ, μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης, καλά κρυμμένη στα κιβώτια.
Πώς οι ελεγκτές έφτασαν στα ναρκωτικά
Μέσω του ειδικού συστήματος ανάλυσης κινδύνου με αλγόριθμο, δεσμεύτηκε από το 3ο Τελωνείο Πειραιά ύποπτο εμπορευματοκιβώτιο, προερχόμενο από το Εκουαδόρ και τελικό προορισμό τον Πειραιά.
Ο έλεγχος x-ray εντόπισε οργανική ουσία στα ψυκτικά μηχανήματα του εμπορευματοκιβωτίου.
Αμέσως, οι ελεγκτές, μαζί με τον Μαξ, άνοιξαν το κοντέινερ και βρήκαν και κατέσχεσαν 21 συσκευασίες κοκαΐνης, μεικτού βάρους είκοσι ενός κιλών (21 kg).
Η αξία της κοκαΐνης υπολογίζεται ότι ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ.
Πλέον, οι τελωνειακοί ελεγκτές της ΑΑΔΕ διερευνούν, σε συνεργασία με τους άνδρες της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας, τις απολήξεις του διεθνούς κυκλώματος, ώστε να βρουν την άκρη του νήματος, ενώ, ταυτόχρονα, εξετάζεται και αν η περίπτωση αυτή συσχετίζεται και με άλλες υποθέσεις.
Να σημειωθεί ότι, μόνο την τελευταία πενταετία, οι τελωνειακοί ελεγκτές της ΑΑΔΕ, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης “Κόκα Μπανάνα”, το μοντέλο της οποίας χρησιμοποιείται και σε άλλες δράσεις, έχουν εντοπίσει και δεσμεύσει πάνω από 3 τόνους κοκαΐνης.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος