Α. Τσίπρας: Να μην εφαρμοστούν οι αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ

Είναι επιτακτική ανάγκη να μην εφαρμοστούν οι αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια, δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Καταλογίζει στον πρωθυπουργό ότι μπροστά στα πιθανά κέρδη ιδιωτών, στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, δεν διστάζει να θυσιάσει το χαμόγελο τουλάχιστον 25.000 υποψηφίων, που θα ήταν επιτυχόντες αν εκείνος δεν άλλαζε τους όρους εισαγωγής και τον ρωτά αν προτίθεται η Κυβέρνηση να αναστείλει την εφαρμογή των αλλαγών στο σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια και ειδικότερα της Ελάχιστης Βάσης εισαγωγής, προκειμένου να μη μειωθεί ο αριθμός των επιτυχόντων. Κάνει λόγο για σημαντική αύξηση της πελατείας των ιδιωτικών Κολλεγίων και μόνο για όσους μπορούν να ανταποκριθούν στα δίδακτρα, αναφέρεται στα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στα περιφερειακά Α.Ε.Ι., και σε πολλές χιλιάδες οικογένειες που θα βρεθούν σε δυσχερή θέση.

Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, τον κατηγορεί ότι η σπουδή που επέδειξε να αλλάξει τους όρους εισαγωγής εν μέσω πανδημίας είναι απαράδεκτη και αποκαλύπτει την εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης για τη νέα γενιά.

«Η σπουδή σας, λοιπόν, κ. πρωθυπουργέ να αλλάξετε εν μέσω της πανδημίας τους όρους εισαγωγής στις πανελλαδικές εξετάσεις, επιδεινώνοντας ακόμη περισσότερο το βάρος που αισθάνονται στις πλάτες τους οι μαθητές-υποψήφιοι και δυσχεραίνοντας τις πιθανότητες επιτυχίας τους, είναι απαράδεκτη και αποδεικνύει την εγκληματική σας αδιαφορία για τη νέα γενιά του τόπου μας.» αναφέρει στην ερώτηση του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος