Α. Συρίγος: Τα σχολεία ανοίγουν με αυξημένους και συνεχείς ελέγχους (video)

Στις 10 Ιανουαρίου θα χτυπήσει και πάλι το κουδούνι σε όλα τα σχολεία της χώρας, ενώ η επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών θα γίνει με αυξημένους ελέγχους, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο Υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος. «Δίνεται μεγάλη έμφαση στον αυξημένο έλεγχο – testing – και έτσι ανά δύο ημέρες θα γίνονται έλεγχοι σε μαθητές και εκπαιδευτικούς», είπε ο κ. Συρίγος επισημαίνοντας πως «δεν μπορούμε να είμαστε η μοναδική εξαίρεση σε όλη την Ευρώπη η οποία κλείνει τα σχολεία, την ώρα που έχουμε μία μετάλλαξη πιο ήπια από τη μετάλλαξη Δέλτα που ήταν πιο επικίνδυνη και είχε μεγαλύτερη πολυπλοκότητα. Και τώρα έχουμε μεγαλύτερη εμβολιαστική κάλυψη και με δεδομένο ότι θα έχουμε αυξημένο testing των παιδιών είναι λογικό να ανοίξουν».

Ο κ. Συρίγος τόνισε ότι όταν θα εντοπίζεται κρούσμα στα σχολεία θα γίνονται δύο rapid test την εβδομάδα και τρία self test, δηλ. θα υπάρχει καθημερινός έλεγχος. Έχει αλλάξει ριζικά το πρωτόκολλο για τα σχολεία, σημείωσε και προσέθεσε ότι θα υπάρξει διαρκής παρακολούθηση και ανάλογα με την κατάσταση θα γίνεται αναπροσαρμογή. Ο υφυπουργός διευκρίνισε ότι όσα παιδιά θα μπαίνουν καραντίνα, δεν θα χρειάζεται να κάνουν τηλεκπαίδευση γιατί «πλέον μιλάμε για πενθήμερη απουσία και όχι για 15νθήμερη όπως ήταν πριν».

Εν τω μεταξύ, από χθες Τετάρτη 5 Ιανουαρίου ξεκίνησε η δωρεάν διάθεση των self test, ούτως ώστε το πρώτο να γίνει την Κυριακή στις 9 Ιανουαρίου, το δεύτερο τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου και το τρίτο την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου. Την επόμενη εβδομάδα θα κάνουν δύο self test (το βράδυ της Δευτέρας 17 Ιανουαρίου και της Πέμπτης 20 Ιανουαρίου).

Σημειώνεται ότι η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων ανέφερε ότι όταν ένα τμήμα θα κλείνει τότε θα γίνεται τηλεκπαίδευση.

Σε ότι αφορά την εξεταστική στα πανεπιστήμια το Υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι θα διεξαχθεί δια ζώσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος