Α. Σκέρτσος: Δωρεάν rapid test σε όλους τους πολίτες (video)

Στις ενέργειες αντιμετώπισης της πανδημίας, αναφέρθηκε ο Άκης Σκέρτσος υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, στα πλαίσια της ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας, που έγινε την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021.

Αρχικά ευχαρίστησε τους πολίτες για την υπομονή, την αντοχή και την ευθύνη που επέδειξαν, όπως και τους εργαζόμενους σε κρίσιμους τομείς για την προσφορά τους.

Α. Σκέρτσος: Δωρεάν rapid test σε όλους τους πολίτες (video)Έκανε αναφορά στην αναγκαιότητα της συστράτευσης κράτους και πολιτών, ώστε να φτάσουμε στο τέλος με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η Eλλάδα είναι μεταξύ των χωρών που κάνουν μεγάλο αριθμό τεστ σε καθημερινή βάση.

Α. Σκέρτσος: Δωρεάν rapid test σε όλους τους πολίτες (video)Επίσης ανέφερε πως η χώρα μας είναι 26η μεταξύ 27 χωρών της Ε.Ε. σε αριθμό κρουσμάτων, ενώ βρίσκεται χαμηλά και στον αριθμό των θανάτων.

Ανέφερε ότι αυξήθηκαν κατά 153% οι ΜΕΘ μαζί με αυτές που προστέθηκαν από τον ιδιωτικό τομέα. Για τις συγκοινωνίες δήλωσε ότι το 2019 υπήρχαν 850 λεωφορεία στην Αθήνα και 235 στη Θεσσαλονίκη, ενώ τώρα είναι 1300 και 454.

Α. Σκέρτσος: Δωρεάν rapid test σε όλους τους πολίτες (video)Τόνισε ότι απαιτείται ακόμα μεγαλύτερη προσοχή, λόγω της εμφάνισης των μεταλλάξεων.

Για τις αλλαγές στα μέτρα που ισχύουν δήλωσε ότι δεν είναι εμπρός – πίσω, αλλά προσαρμογή στα δεδομένα που εμφανίζονται.

Ανακοίνωσε ότι θα χορηγηθούν δωρεάν rapid test ένα κάθε εβδομάδα και χωρίς συνταγογράφηση, σε όλους τους πολίτες από το τέλος Μαρτίου, αρχές Απριλίου, από το φαρμακείο με τον ΑΜΚA.

Έκανε γνωστό ότι μέχρι σήμερα το 77% των ιατρών και το 51% των υγειονομικών έχουν εμβολιαστεί.

Ανέφερε ότι τον Απρίλιο θα εμβολιαστεί η ευπαθής ομάδα Α (60+) και το Μάιο η ευπαθείς ομάδα Β, οι ειδικές επαγγελματικές ομάδες και ο γενικός πληθυσμός.

Δήλωσε ότι για όλες τις ημέρες το ωράριο κυκλοφορίας σε όλες τις περιοχές της χώρας, θα είναι μέχρι τις 9μμ, καθώς και ότι ανοίγουν οι αρχαιολογικοί χώροι και τα κομμωτήρια, ενώ ενθαρρύνεται η άσκηση. Τέλος υπενθύμισε ότι οι βασικοί κανόνες είναι η χρήση μάσκας, η τήρηση αποστάσεων και η αποφυγή συνωστισμού, ενώ τόνισε τη σημασία του εμβολιασμού στον περιορισμό της πανδημίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος