Α. Μαριόλης για τον προσωπικό γιατρό: Πολύ τολμηρή πρόταση – Να την αγκαλιάσουμε όλοι (video)

Για το θεσμό του «Γιατρός για Όλους» και τις καινοτομίες που φέρνει στο δημόσιο σύστημα υγείας εφόσον ψηφιστεί το νομοσχέδιο μίλησε στην ΕΡΤ ο Ανάργυρος Μαριόλης, διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης.

«Είναι μια πολύ τολμηρή πρόταση. Αυτή η πρόταση είναι αναγκαία για έξοδο από το αδιέξοδο στο οποίο έχουν οδηγήσει όλες οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες που έχουν οδηγήσει όλες οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες που έχουν γίνει τα τελευταία τριάντα χρόνια και είναι περίπου 25 παρεμβάσεις που δεν υλοποιήθηκαν», δήλωσε στις «Συνδέσεις» ο κ. Μαργιόλης που έχει βραβευθεί ως ο «καλύτερος οικογενειακός γιατρός του κόσμου το 2021».


Μιλώντας για το πολύπαθο ΕΣΥ που σήκωσε το βάρος της αντιμετώπισης της πανδημίας ανέφερε: «Γιατί τόσα χρόνια δεν έχουμε ένα οργανωμένο σύστημα δημόσιας υγείας, όπως έχουμε σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες». Σύμφωνα με τον ίδιο, «το να επιλέγεις τον προσωπικό γιατρό σου και αυτός να συμπορεύεται μαζί σου είναι δικαίωμα. Δεν είναι υποχρέωση».

Ο κ. Μαριόλης δηλώνει ένθερμος υποστηριχτής της νέας μεταρρύθμισης στο χώρο της υγείας αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Είναι μια τολμηρή πρόταση και πρέπει να την αγκαλιάσουμε όλοι. Είναι το πρώτο, αποφασιστικό βήμα».

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης «τον γιατρό τον επιλέγεις από τις διαθέσιμες λίστες που θα υπάρχουν τόσο στο ΕΣΥ όσο και ανάμεσα σε ιδιώτες».

Δείτε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος