Α. Μαριόλης για ανοδική πορεία πανδημίας: Πολύ μεταδοτική η νέα μετάλλαξη «Κένταυρος» (video)

Array

Στην κορύφωσή της βρίσκεται η ανοδική πορεία της πανδημίας, σημείωσε μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις Έξι» το μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας και διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης, Ανάργυρος Μαριόλης.

«Αυτή η παραλλαγή που έχει επικρατήσει μας έχει ξαφνιάσει. Έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο κύμα μολύνσεων με κορονοϊό. Αυτό που όμως προκαλεί μεγάλη εντύπωση, είναι η ταχύτητα με την οποία εξελίσσεται ο ιός. Τα κρούσματα φαίνεται ωστόσο να έχουν, ευτυχώς, μικρό αποτύπωμα σε νοσηλείες σε ΜΕΘ και σε θανάτους» σημείωσε μεταξύ άλλων ο ίδιος.

«Όσο εξαπλώνεται ένας ιός τόσες περισσότερες ευκαιρίες έχει να μεταλλαχθεί. Βλέπουμε για την καινούργια παραλλαγή ονόματι “Κένταυρος”, ότι είναι εξαιρετικά μολυσματική, συγκριτικά με το στέλεχος της Όμικρον 5, της χειρότερης παραλλαγής που είχαμε έως σήμερα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαριόλης.

«Αυτή τη στιγμή η Όμικρον 5 είναι τόσο μεταδοτική (…) Θα συνυπάρχουμε με τον κορονοϊό. Το εμβόλιο που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι απαραίτητο για τους άνω των 60 ετών, τους προφυλάσσει. Το testing δεν είναι τόσο εκτεταμμένο, είναι ένα μέτρο που πρέπει να αγκαλιάσουμε όλοι», τόνισε.

«Έχουμε τεράστια “όπλα”. Τα υπάρχοντα εμβόλια. Εξακολουθούν να είναι πολύ αποτελεσματικά όσον αφορά στην αποτροπή της σοβαρής νόσησης.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα Τρίτη θα πραγματοποιηθεί και η δεύτερη εβδομαδιαία ενημέρωση για την εξέλιξη του κορονοϊού.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος