Α. Kοτανίδου: Οι συγγενείς δωρητών οργάνων να προσφύγουν νομικά εναντίον όσων υπονομεύουν τις μεταμοσχεύσεις

Για το θέμα των μεταμοσχεύσεων με αφορμή δηλώσεις του Αλέξη Κούγια μίλησε στο EΡΤNEWS και τους Κώστα Λασκαράτο και Γιάννη Μούτσιο η Αναστασία Κοτανίδου, Καθηγήτρια Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας, μέλος του ΔΣ του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «η προσφορά οργάνων σε μία πολύ δύσκολη στιγμή ουσιαστικά είναι η μέγιστη πράξη ανθρωπιάς η οποία μπορεί να υπάρξει. Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα, έστω και μία στο δισεκατομμύριο υπόνοια, ότι κάποιος εντατικολόγος, κάποιος που δουλεύει στη Μονάδα Εντατικής θεραπείας, υπάρχει περίπτωση να κάνει μία προσπάθεια να αφαιρέσει όργανα από ασθενή ο οποίος έχει πιθανότητα να επιβιώσει».

Η κ. Κοτανίδου τόνισε επίσης ότι «πότε ένας γιατρός δεν αποφασίζει. Είναι ομάδα γιατρών. Υπάρχουν συγκεκριμένα πρωτόκολλα τα οποία ακολουθούνται και η διάγνωση του εγκεφαλικού θανάτου έχει μπει στη ζωή των εντατικολόγων εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες».

Οι συγγενείς δωρητών οργάνων να προσφύγουν νομικά εναντίον όσων υπονομεύουν τις μεταμοσχεύσεις απάντησε η κ. Κοτανίδου ερωτηθείσα σχετικά κι εξήγησε «Εγώ πιστεύω ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι μέχρι τώρα έχουν κάνει αυτή την υπεράνθρωπη πράξη να δωρίσουν ζωή σε άλλους ανθρώπους μέσα από το δικό τους τον χαμό, θα πρέπει οι ίδιοι αυτοί οι άνθρωποι να κάνουν κάτι για να σταματήσουν αυτές τις δηλώσεις των ανθρώπων που δεν σκέφτονται το κακό που μπορούν να κάνουν στις μελλοντικές μεταμοσχεύσεις που μπορούν να γίνουν».

Για το αν θα υπάρξει δικαστική εξέλιξη από πλευράς ΕΟΜ είπε ότι αυτό θα το αποφασίσει το ΔΣ σε έκτακτη συνεδρίαση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος