24ωρη απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ για το εργατικό δυστύχημα στο Ξυλόκαστρο

Array

Έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποίησε η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. την Τρίτη 10 Ιανουαρίου, μετά το εργατικό δυστύχημα στο Ξυλόκαστρο με θύμα εργαζόμενη μητέρα πολύτεκνης οικογένειας. Η ομοσπονδία των εργαζομένων αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας στις 17 Ιανουαρίου και κάνει λόγο για απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και χρόνια υποβάθμιση των ελεγκτικών μηχανισμών (διαβάστε το πλήρες κείμενο) και αναφέρει ότι σύμφωνα με καταγγελίες το θύμα εργάζονταν σε καθεστώς «μαύρης» και αδήλωτης εργασίας.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση: «Ως η πιο αντιπροσωπευτική και μαζική Ομοσπονδία των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, παρότι επισημαίνουμε πως το τοπικό Σωματείο δεν ανήκει στην δύναμη των Συλλόγων-Μελών της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αλλά στη δύναμη της Π.Ο.Π.-Ο.Τ.Α., θέτει σήμερα την «κόκκινη γραμμή» της στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης και των αιρετών που μέρα τη μέρα αποθρασύνονται προκλητικά.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ:
1. Προκηρύσσει 24ωρη Πανελλαδική Απεργία για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023.
2. Την πραγματοποίηση Συγκέντρωσης Διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο
Εργασίας (Σταδίου 29-Αθήνα) την ίδια ημέρα και ώρα 10.00 το πρωί. Θα ακολουθήσει πορεία στο Υπουργείο Εσωτερικών (Βασ. Σοφίας 15) όπου θα ζητηθεί συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη.
3. Την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2023 θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. προκειμένου να ληφθούν περαιτέρω αποφάσεις.

Το ποτήρι ξεχείλισε!!! Η απαξίωση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του συνόλου των εργαζομένων σε αυτή πρέπει να σταματήσει. Η απαξίωση είναι πολυμέτωπη και εξοργιστική. Η πολιτική επιλογή και κατεύθυνση σαφής.
Και πλέον η Κ.Ε.Δ.Ε. και η ηγεσία της δεν μπορεί να παρακολουθεί αμέτοχη με μόνη ουσιαστική διεκδίκηση στο πρόσφατο Συνέδριό της, την επαναφορά των εξόδων
παράστασης!!!

Καλούμε με κάθε πρόσφορο τρόπο τους Συλλόγους-Μέλη της Ομοσπονδίας να ενημερώσουν τους συναδέλφους για την μαζική συμμετοχή τους στην Απεργιακή Συγκέντρωση και την Πορεία Διαμαρτυρίας.
Η οργή και η αγανάκτηση ξεχειλίζει!!!
Δεν θα αποδεχθούμε φαινόμενα συγκάλυψης. Η συμμετοχή μας θα καθορίσει τις εξελίξεις».

Η ΑΔΕΔΥ

Με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για τον τραγικό θάνατο εργαζομένης στο Δήμο Ξυλοκάστρου, αναφέρει: «Στεκόμαστε απέναντι σε όλους όσους αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους ως “αναλώσιμους” – Μέτρα προστασίας της υγείας & ασφάλειας

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια της συναδέλφισσας εργαζόμενης στην καθαριότητα του Δήμου Ξυλοκάστρου, πολύτεκνης μητέρας, που έχασε τη ζωή της πέφτοντας θύμα της αντεργατικής πολιτικής κυβέρνησης και Τοπικών Αρχών, που αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους και την υγεία και ασφάλειά τους ως κόστος. Κόστος που προσπαθούν να το περιορίσουν όσο περισσότερο γίνεται, φτάνοντας στο σημείο αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό πλαίσιο που έχουν “συνυπογράψει” να χρησιμοποιούν εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με “μαύρη” εργασία, δηλ. με «ψίχουλα» και ανασφάλιστους.

Δεν μπορεί κανείς να κάνει ότι «πέφτει από τα σύννεφα», γιατί το πλαίσιο αυτό έχει διαμορφωθεί έτσι με τις νομοθετικές ρυθμίσεις όλων των κυβερνήσεων (Καλλικράτης, Κλεισθένης κλπ) ώστε οι ΟΤΑ να λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια ακόμα και στις μη ιδιωτικοποιημένες υπηρεσίες τους, οι Δήμαρχοι και οι Περιφερειάρχες να μπορούν να τα “νομιμοποιούν” όλα, να κάνουν όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση ακόμα και μετά θάνατον προσλήψεις και αναγγελίες προσλήψεων!!!

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει όλο το απαράδεκτο αντεργατικό πλαίσιο και απαιτεί ΑΜΕΣΑ μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους Δήμους και σε όλες τις κρίσιμες υπηρεσίες, την άμεση λήψη ουσιαστικών μέτρων για την υγεία και την ασφάλεια όλων των εργαζομένων καθώς και μέτρων στήριξης της οικογένειας της συναδέλφισσας».

Σχετικές ειδήσεις

EΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ: Να γίνει πλήρης έρευνα για το εργατικό δυστύχημα στο Ξυλόκαστρο

N. Tράκας, πρόεδρος ΠΟΕ – ΟΤΑ: Η 45χρονη εργαζόταν χωρίς σύμβαση – Πολλά τα εργατικά ατυχήματα στους δήμους (video)

Ξυλόκαστρο: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε απορριμματοφόρο – Νεκρή υπάλληλος καθαριότητας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος