24ωρη απεργία στην Τράπεζα Πειραιώς τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου

Την 24ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζόμενων στην Τράπεζα Πειραιώς στις 30 Οκτωβρίου, στηρίζει η ΟΤΟΕ, όπως και άλλοι φορείς.

Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται πως: «Η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλλήλων δίνει μάχη για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και αντιτάσσεται στη πολιτική συρρίκνωσης της διοίκησης της τράπεζας Πειραιώς, που έχει οδηγήσει σε δραματική μείωση τόσο του δικτύου των καταστημάτων, όσο και των θέσεων εργασίας.
Η διοίκηση της Τράπεζας με άλλοθι τον εκσυγχρονισμό, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τη δημιουργία των «καταστημάτων του μέλλοντος» προχωρά σε μια νέα “στοχευμένη εθελούσια έξοδο” 780 συναδέλφων μας στα καταστήματα του Δικτύου.
Αυτή η πολιτική έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πελατών, στην εντατικοποίηση της εργασίας και στην απογύμνωση του δικτύου από έμπειρο προσωπικό.


Η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς στοχοποιεί εργαζόμενους και στελέχη της τράπεζας με στόχο την γρήγορη μείωση του προσωπικού και του αντίστοιχου εργασιακού κόστους, σε μια χρονική στιγμή όπου τα κέρδη της τράπεζας είναι ιδιαίτερα υψηλά.
Η ΟΤΟΕ δηλώνει αντίθετη με αυτή την πολιτική, στηρίζει τις διεκδικήσεις και καλεί τους εργαζόμενους της τράπεζας να συμμετέχουν στην απεργία.
Ο ενωτικός και συλλογικός αγώνας των εργαζομένων για την προστασία της εργασίας και των εργασιακών μας δικαιωμάτων, για να νοιώθουν ασφάλεια και σιγουριά όλοι οι εργαζόμενοι, αποτελεί πρώτη μας προτεραιότητα».

To Εργατικό Κέντρο Αθήνας

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας σε ανακοίνωσή του: «εκφράζει τη συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς. Αντιδρούν στους αντεργατικούς σχεδιασμούς της Διοίκησης για συρρίκνωση της Τράπεζας, που προσπαθεί να το πετύχει με κλείσιμο καταστημάτων του δικτύου και μειώσεις προσωπικού, μέσα από αλλεπάλληλες “εθελούσιες εξόδους”, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς.

Όπως καταγγέλλουν, η Διοίκηση της Τράπεζας, με “βιτρίνα” τον ψηφιακό μετασχηματισμό, θέτει εκβιαστικά διλήμματα στους συναδέλφους, με αποτέλεσμα εκατοντάδες εργαζομένων να αγωνίζονται για την προστασία της απασχόλησής τους, για συνθήκες αξιοπρεπούς εργασίας με προοπτικές. 

Το ΕΚΑ στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στην Τράπεζα Πειραιώς και την 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που έχουν εξαγγείλει για τις 30 Οκτώβρη».

Η ΕΕΚΕ

Από την πλευρά της η Ένωση Εργαζόμενων Καταναλωτών, αναφερόμενη στο ίδιο θέμα επισημαίνει ότι: «στηρίζει την πανελλήνια απεργία τη Δευτέρα στις 30/10 που έχει προκηρυχθεί στην Τράπεζα Πειραιώς, αφού, με την επιδιωκόμενη συρρίκνωση του δικτύου καταστημάτων και του αριθμού των εργαζόμενων που εξυπηρετούν τους καταναλωτές, αποδυναμώνονται οι τοπικές κοινωνίες, ιδιαίτερα της περιφέρειας και δυσχεραίνεται η πρόσβαση σε τραπεζικές υπηρεσίες και προϊόντα, για όλους τους πολίτες που δεν διαθέτουν ψηφιακές δεξιότητες. Από την άλλη μεριά, πλήττεται το δικαίωμα στην εργασία 780 υπαλλήλων οι οποίοι, οδηγούμενοι στην ανεργία, θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τεράστιες δυσκολίες στην διαχείριση των καταναλωτικών οικογενειακών τους αναγκών.

Τα τραπεζικά ιδρύματα οφείλουν να προστατεύουν τα δικαιώματα των καταναλωτών και ιδίως των εργαζομένων τους, αποφεύγοντας πρακτικές που, στο όνομα της κερδοφορίας, οδηγούν σε αδιέξοδο τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος