17χρονος στο Πρώτο: Γιατί θέλω να είμαι από τους πρώτους που θα εμβολιαστούν (audio)

«Θα το ήθελα πάρα πολύ να είμαι από τους πρώτους που θα κάνω το εμβόλιο, το περιμένω αρκετούς μήνες», τόνισε ο 17χρονος μαθητής Λυκείου, Γιώργος Μετλάρης, από το Μικρό Μοναστήρι του δήμου Χαλκηδόνας στην κεντρική Μακεδονία, ο οποίος μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας», με τον Θάνο Σιαφάκα, καθώς την Πέμπτη αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού οι έφηβοι, με απαραίτητη τη γονική συναίνεση.

«Έχω κουραστεί να βλέπω ανθρώπους νέους να διασωληνώνονται, να πηγαίνουν στις ΜΕΘ, να νοσούν. Κουράστηκα από το κλείσιμο κατά τους μήνες της καραντίνας. Θέλω να αλλάξει η κατάσταση και να προχωρήσει ο κόσμος ώστε να ξεπεράσουμε αυτό το εμπόδιο που μας ταλανίζει εδώ και τόσους μήνες», υπογράμμισε.

Ο ίδιος εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην επιστημονική κοινότητα, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο «πράσινο φως» που έδωσαν οι αρμόδιες επιτροπές στα εμβόλια. «Ως νέοι πρέπει να ακολουθήσουμε τις οδηγίες και να δώσουμε το παράδειγμα. Η γενιά μας να είναι αυτή που θα αποτελέσει το εφαλτήριο για μια νέα πιο δημιουργική εποχή, γιατί είμαστε το μέλλον της πατρίδας. Η Υγεία είναι το πιο σημαντικό πράγμα», τόνισε.

Ο 17χρονος είπε ότι υπάρχουν αρκετοί συνομήλικοί του που είναι πιο συγκρατημένοι, καθώς θέλουν να περάσει λίγος καιρός, να δουν πως θα εξελιχθεί το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Ωστόσο, όπως είπε, οι νέοι – σε γενικές γραμμές – «παρακολουθούν την εξέλιξη της πανδημίας, ενημερώνονται και θέλουν να αλλάξει κάτι. Εμπιστεύονται την επιστημονική κοινότητα. Θα υπάρξει αργά ή γρήγορα ένα δυναμικό εμβολιαστικό κύμα, ώστε κι εμείς οι νέοι να προσφέρουμε ένα λιθαράκι για να χτίσουμε το τείχος ανοσίας που απαιτείται».

Όπως είπε, «μπορεί κάποιοι νέοι να πιστεύουν ότι δεν θα νοσήσουν ή θα το περάσουν πιο ανώδυνα, αλλά σε κάθε περίπτωση παραμένουν σιωπηλοί αναμεταδότες του ιού, βοηθώντας να εξαπλώνεται και να μεταλλάσσεται».

«Το freedom pass, είναι ένα κίνητρο για τους νέους. Δεν το θεωρώ δωροδοκία και εξαγορά. Αξιοποιείται σε τομείς που επλήγησαν πιο πολύ στην καραντίνα, δηλαδή στον πολιτισμό και τον τουρισμό. Είναι ένα κίνητρο να τονωθεί η Οικονομία», είπε για τις σχετικές εξαγγελίες του πρωθυπουργού

Ο Γιώργος Μετλάρης μίλησε για τη δύσκολη εμπειρία του lockdown με την τηλεκπαίδευση – για την οποία είπε ότι είναι ένα «καλό εργαλείο» – και την έλλειψη επικοινωνίας με φίλους, συγγενείς και κυρίως με τους παππούδες και τις γιαγιάδες. «Οι παππούδες μου έσπευσαν από τους πρώτους να κάνουν το εμβόλιο γιατί ήθελαν να δουν τα εγγόνια τους μετά από καιρό. Η γιαγιά μου έβαλε τα καλά της για να πάει στο εμβολιαστικό κέντρο», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος ο 17χρονος μαθητής είπε ότι, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, ο ίδιος έχει πάει σε πάρτι, με αυξημένα μέτρα ασφαλείας, σημειώνοντας ότι «έχουμε ανάγκη να βγούμε να διασκεδάσουμε». «Το σημαντικότερο όμως είναι να τηρούμε τα μέτρα και να προχωρήσει το εμβολιαστικό πρόγραμμα», υπογράμμισε ο ίδιος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος