Ανοίγει την Πέμπτη η πλατφόρμα για τον εθελοντικό εμβολιασμό των εφήβων 15-17 ετών

Ανοίγει την ερχόμενη Πέμπτη η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό των εφήβων ηλικίας 15-17 ετών. Απαραίτητη είναι η γονική συναίνεση.

“Το ραντεβού για τον εμβολιασμό των παιδιών θα μπορεί να γίνεται από την πλατφόρμα emvolio.gov.gr με κωδικούς taxisnet και θα μπορεί να το κλείσει οποιοσδήποτε από τους γονείς ή να κλείνεται και μέσω των ΚΕΠ”, δήλωσε ο ΓΓ της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Έως σήμερα έχουν γίνει πάνω από 9,3 εκατομμύρια εμβολιασμοί, 4.300.000 πολίτες είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ποσοστό 41% του γενικού και 48% ενήλικου πληθυσμού.

Το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα καταγράφηκαν 2.065 νέες λοιμώξεις, 139 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι, ενώ 10 συνάνθρωποι μας έχασαν τη ζωή τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της εκθετικής αύξησης είναι ότι σε λιγότερο από δυο εβδομάδες, επταπλασιάστηκαν τα ενεργά κρούσματα στο δήμο Γλυφάδας.

Από τα 48 στις 29/6 έφτασαν τα 368 στις 11/7.

Κριτική προς την κυβέρνηση ασκούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης

«Η συζήτηση για τα προνόμια που έχει ανοίξει η κυβέρνηση σηματοδοτεί ακριβώς την προσπάθειά της να μετακυλήσει τις δικές της ευθύνες στους πολίτες», είπε στο Dion tv ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος.

«Στην πανδημία η κυβέρνηση πήγε από το ένα άκρο, όπου ήμασταν απολύτως περιορισμένοι, στο άλλο. Σήμερα τρέχει ξανά πίσω από το 4ο κύμα που φτάνει πιο σύντομα», ανέφερε Εκπρόσωπος Τύπου Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης.

“Η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη για τη νέα εξάπλωση της πανδημίας και για το γεγονός ότι το εμβολιαστικό πρόγραμμα, μετά από 6 μήνες, δεν έχει ακόμα καλύψει την πλειοψηφία του πληθυσμού”, δήλωσε στα «Νέα της Λέσβου» ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να δραπετεύσει από τις ευθύνες της, σημείωσε η Ελληνική Λύση.

Η κυβέρνηση έχει χάσει εντελώς τον έλεγχο και κυρίως την αξιοπιστία της, επεσήμανε το ΜέΡΑ25.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Μαρία Σταθοπούλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος