Έληξε η ομηρία φύλακα από κρατούμενο σε φυλακή της Γαλλίας

Ελεύθερος αφέθηκε φύλακας τον οποίο κρατούσε όμηρο επί πολλές ώρες κρατούμενος γαλλικής φυλακής, έπειτα από διαπραγματεύσεις με τις δυνάμεις της τάξης.

«Τέλος της ομηρίας στο Κέντρο Κράτησης του Μαν. Χάρη στην ψυχραιμία του προσωπικού και στο θάρρος του φύλακα που είχε συλληφθεί όμηρος, όλα τελείωσαν αίσια», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Δικαιοσύνης Ζαν-Ζακ Ουρβοά, και ευχαρίστησε τη μονάδα των ειδικών δυνάμεων της γαλλικής αστυνομίας RAID.

Σύμφωνα με τον Βενσάν Λε Ντιμέτ, φύλακα και συνδικαλιστικό εκπρόσωπο, ο κρατούμενος, που βρισκόταν μπροστά στην πόρτα του κελιού του, «έβαλε ένα ψαλίδι στον λαιμό του φύλακα».

«Ένας δεύτερος κρατούμενος […] επέστρεψε στο κελί με τον δράστη και τον φύλακα. Ένα τρίτος κρατούμενος, που βρισκόταν ήδη στο κελί, πήρε τα κλειδιά του φύλακα και πήγε να τα παραδώσει στον επικεφαλής του κτιρίου για να του ανακοινώσει την ομηρία», είπε ο Λε Ντιμέτ.

Ο κρατούμενος, που πήρε τον φύλακα όμηρο, ζητούσε τη μεταγωγή του σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα. Είχε φυλακιστεί για βίαια επεισόδια με όπλα και επρόκειτο να αποφυλακιστεί το 2021.

Ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως στη φυλακή στο Μαν βρίσκονται αυτή τη στιγμή 520 κρατούμενοι, ενώ το συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα έχει ονομαστική χωρητικότητα 398 θέσεων.

Καθώς την 1η Ιουλίου οι κρατούμενοι ανέρχονταν σε 69.375 ενώ οι φυλακές όλης τη χώρα έχουν χωρητικότητα 58.311 θέσεων, σύμφωνα με τη σωφρονιστική διοίκηση, ο αριθμός των εγκλείστων στις γαλλικές φυλακές έχει φθάσει σε αριθμό ρεκόρ.

Πηγές: Γαλλικό Πρακτορείο
Φωτό αρχείου: EPA/GUILLAUME HORCAJUELO

Σχετική είδηση: Κατάσταση ομηρίας σε γαλλική φυλακή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος