ΕΚΤ: Φιλανθρωπική συναυλία απο την Κρατική Όπερα του Βερολίνου για την Ουκρανία

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Γερμανική Μπούντεσμπάνκ προσφέρουν την υποστήριξή τους με μια συναυλία που προωθεί την ειρήνη και διοργανώνει η Κρατική Όπερα του Βερολίνου μαζί με την ορχήστρα και τη χορωδία της υπό τη μουσική διεύθυνση του Ντανιελ Μπαρενμποιμ. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο στις 11:00 την Κυριακή 6 Μαρτίου 2022.

Στη συναυλία θα παρευρεθούν η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ και ο πρόεδρος της Μπούντεσμπανγκ Γιοαχιμ Ναγκελ. Και οι δυο έχουν εκφράσει τη φρίκη τους για την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία. «Σε αυτή τη σκοτεινή στιγμή για την Ευρώπη, οι σκέψεις μας είναι με τον λαό της Ουκρανίας», είπε η κα Λαγκάρντ, ενώ ο Δρ Νάγκελ παρατήρησε ότι «οι σκέψεις μας είναι με όλους εκείνους που υποφέρουν από αυτή τη συγκλονιστική επίθεση. Είναι σημαντικό να ενωθούμε για να δείξουμε την αλληλεγγύη μας».

Η ΕΚΤ και η Μπούντεςμπανκ υποστηρίζουν τη φιλανθρωπική εκστρατεία με δικές τους δωρεές. Όλα τα έσοδα από τη συναυλία καθώς και τυχόν περαιτέρω δωρεές θα ωφελήσουν το Ουκρανικό Ανθρωπιστικό Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια στον λαό της Ουκρανίας. Για το σκοπό αυτό, η Μπούντεςμπανκ έχει δημιουργήσει λογαριασμό δωρεών για το Ανθρωπιστικό Ταμείο της Ουκρανίας.

Ανταπόκριση Στρασβούργο Κώστας Δαβάνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος