Εκρήξεις και πυρκαγιές συγκλονίζουν το Κίεβο – ΟΗΕ: Ρεκόρ απωλειών για την Ουκρανία τον Ιούνιο

«Ο μήνας Ιούνιος άφησε τον μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων μεταξύ αμάχων εδώ και τρία χρόνια στην Ουκρανία, με 232 θανάτους και 1.343 τραυματίες», σύμφωνα με αποστολή του ΟΗΕ (HRMMU).

H Ρωσία εντείνει τα πλήγματά της κατά της χώρας, πλήττοντας το Κίεβο τις τεελευταίες ώρες με 741 drones και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς.

Η επίθεση σκότωσε δύο γυναίκες, μια 22χρονη αστυνομικό, η οποία έκανε νυχτερινή βάρδια σε σταθμό του μετρό, και έναν 68χρονο κάτοικο του Κιέβου, ενώ άφησε και 16 τραυματίες.

Το μπαράζ επιθέσεων σημειώθηκε πριν από τη συνάντηση του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ με τον Αμερικανό ομόλογό του Μάρκο Ρούμπιο στη Μαλαισία, στον απόηχο των κατηγοριών του Ντόναλντ Τραμπ κατά του Βλάντιμιρ Πούτιν ότι λέει «ανοησίες» για την Ουκρανία, προσθέτοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα στείλουν στο Κίεβο περισσότερα όπλα για να αμυνθεί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος