Έφυγαν από τη δίνη του πολέμου: Μαρτυρίες Ελλήνων της Μέσης Ανατολής

Έλληνες κάτοικοι και ταξιδιώτες στις χώρες του Κόλπου λαμβάνουν διαρκώς στα κινητά τους τηλέφωνα μηνύματα έκτακτης ανάγκης. Τους προειδοποιούν για επιθέσεις και τρόπους διαφυγής.

Το κείμενο που έρχεται είναι ότι «ο κίνδυνος έχει αυξηθεί», «παραμείνετε μέσα στα σπίτια σας», «ελάττωσε τις μετακινήσεις σας και ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών».

«Χθες βέβαια πεταχτήκαμε γύρω στις 3:30 το πρωί. Χτύπησε το 112. Είχαμε μια επίθεση από 17 πυραύλους και 6 drone, τα οποία όλα αναχαιτίστηκαν» δηλώνει ο Σταύρος Αδάμου, κάτοικος του Κατάρ.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Η Αγγελική Σαριγγάλα, που ζει και εργάζεται στο Κατάρ, περιγράφει την έκρυθμη κατάσταση των τελευταίων ημερών:

«Χτυπήθηκε χθες από το Ιράν με 17 βαλλιστικούς πυραύλους και 6 drones, τα οποία φυσικά αναχαιτίστηκαν από τις δυνάμεις του Κατάρ. Το βράδυ ήταν σχετικά ήσυχο συγκριτικά με τα προηγούμενα. Ο κόσμος κυκλοφορεί, πηγαίνει στις δουλειές του, καλύπτει τις καθημερινές ανάγκες, αλλά υπάρχει μια ανασφάλεια, όπως καταλαβαίνετε. Περιμένουμε νεότερα για τη μεγάλη πτήση που θα οργανωθεί για να απομακρύνει όσους από τους Έλληνες έχουν δηλωθεί στις λίστες».

Η Ευρυδίκη Νικολάου έζησε δευτερόλεπτα πριν φτάσει στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι τη δυνατή έκρηξη στο σημείο έπειτα από πτώση drone:

«Στη διάρκεια που πήγαινα προς το αεροδρόμιο. Θα μπορούσα δηλαδή 10 λεπτά και 5 λεπτά νωρίτερα να είχα πάει 500 μέτρα πριν φτάσω στο αεροδρόμιο, καθώς είμαστε στο ταξί. Βλέπω καπνό, βλέπουμε κάτι συντρίμμια. Τρελάθηκα. Λέμε τώρα θα κάνουμε, θα πάρουμε ρίσκο να μπούμε στο αεροδρόμιο και ο Θεός βοηθός».

Η διαδικασία επαναπατρισμού συνεχίζεται με πολλές ειδικές πτήσεις για την ασφαλή επιστροφή των Ελλήνων πολιτών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος