Ζελένσκι: Θα πολεμήσουμε όσο χρειαστεί για να απελευθερώσουμε την Ουκρανία

«Θα πολεμήσουμε όσο χρειαστεί για να απελευθερώσουμε την Ουκρανία» τόνισε  ο πρόεδρος της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε νέο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του. Χαιρέτησε τις προτάσεις από τους προέδρους του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας να μεσολαβήσουν για τη διεξαγωγή ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ Κιέβου και Μόσχας. Παράλληλα, χαρακτήρισε τη συνομιλία του με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι κλειδί για συμφωνίες για περισσότερη διεθνή στήριξη στην Ουκρανία.

«Ο κόσμος βλέπει. Οι Ουκρανοί είναι δυνατοί, είναι γενναίοι, είναι στη χώρα τους και δεν θα παραδοθούν ποτέ. Θα παλέψουμε μέχρι να νικήσουμε» σημείωσε ο Β. Ζελένκσι.

Παράλληλα, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του σε όλους για την απόφαση να αποκλειστεί η Ρωσία από το διεθνές σύστημα διατραπεζικών συναλλαγών Swift.

Σύμβουλος του Ουκρανού υπουργού Εσωτερικών ανέφερε ότι Ρώσοι στρατιώτες προσεγγίζουν τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια και πως στοχεύουν με ρουκέτες την περιοχή.

Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν καταλάβει τον πρώην πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 100 χλμ από το Κίεβο.

Πηγή: Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος