Ζελένσκι: Πρόσκληση σε Σολτς και Σταϊνμάιερ για επίσκεψη στο Κίεβο στις 9 Μαΐου

Ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε τον Ομοσπονδιακό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς και τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ να επισκεφθούν το Κίεβο στις 9 Μαΐου.

Μετά την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι απηύθυνε πρόσκληση επίσκεψης σε αυτόν και τον Καγκελάριο Όλαφ Σολτς. Και οι δύο μπορούν να επισκεφθούν το Κίεβο στις 9 Μαΐου, είπε ο Ζελένσκι σε βιντεοσύνδεση με την βρετανική δεξαμενή σκέψης «Chatham House». «Μια επίσκεψη του Όλαφ Σολτς θα ήταν μια ισχυρή πολιτική κίνηση», είπε ο Ζελένσκι.

Στα μέσα Απριλίου, το Κίεβο είχε απορρίψει επίσκεψη του προέδρου Σταϊνμάγερ, επιρρίπτοντάς του φιλορωσική στάση στο παρελθόν. Αυτό αποτελούσε εμπόδιο και για επίσκεψη του καγκελάριου Σολτς στο Κίεβο.

Σημειώνεται ότι την Δευτέρα, 9 Μαίου επισκέπτεται τον Σολτς στο Βερολίνο ο επανεκλεγείς πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν. Ο Σολτς θα απευθύνει την Κυριακή το βράδυ τηλεοπτικό διάγγελμα για την επέτειο του τέλους του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου με κέντρο βάρους τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Στις 9 Μαΐου, η Ρωσία γιορτάζει τη νίκη επί της Ναζιστικής Γερμανίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και εικάζεται ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα χρησιμοποιήσει την επέτειο για να κλιμακώσει περαιτέρω τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ανταπόκριση από το Βερολίνο: Γιώργος Παππάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος