Ζελένσκι: Οι Ρώσοι θα προσπαθήσουν να καταλάβουν το Κίεβο τις επόμενες ώρες

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ανέφερε ότι τα ρωσικά στρατεύματα θα προσπαθήσουν να καταλάβουν άμεσα το Κίεβο, όπως μετέδωσε το ουκρανικό πρακτορείο Ukrinform.

«Ιδιαίτερη προσοχή στο Κίεβο – δεν μπορούμε να χάσουμε την πρωτεύουσα», είπε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που έδωσε στη δημοσιότητα η ουκρανική προεδρία. Τόνισε ότι κρίνεται η μοίρα της Ουκρανίας, ενώ παράλληλα σημείωσε ότι συνεχίζεται ο αγώνας στο διπλωματικό μέτωπο.

«Πολλές πόλεις μας δέχονται επίθεση: Τσερνίχιβ, Σούμι, Χάρκοβο, οι άνδρες και οι γυναίκες στο Ντονμπάς, οι πόλεις της νότιας Ουκρανίας. Ιδιαίτερη προσοχή στο Κίεβο – δεν μπορείς να χάσεις την πρωτεύουσα! Σε όλα τα μέτωπα αυτήν τη νύχτα, ο εχθρός θα χρησιμοποιήσει όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις του για να κάμψει την αντίστασή μας – ποταπά, σκληρά και απάνθρωπα. Απόψε θα εισβάλουν!» ανέφερε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος του Ζελένσκι δήλωσε πως η Ουκρανία είναι έτοιμη για συνομιλίες με τη Ρωσία για πιθανή κατάπαυση του πυρός. Ο Ουκρανός πρόεδρος και ο Βλαντιμίρ Πούτιν συζητούν για τον τόπο και τον χρόνο διεξαγωγής συνομιλιών, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Εν τω μεταξύ, το Κίεβο επιβεβαίωσε ότι ζήτησε από το Ισραήλ να μεσολαβήσει για εκεχειρία.  

Πηγές: Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος